“I wanted to tell the book thief many things, about beauty and brutality. But what could I tell her about those things that she didn't already know? I wanted to explain that I am constantly overestimating and underestimating the human race-that rarely do I ever simply estimate it. I wanted to ask her how the same thing could be so ugly and so glorious, and its words and stories so damning and brilliant.”
 

“It kills me sometimes, how people die.”
 

"The consequence of this is that I'm always finding humans at their best and worst. I see their ugly and their beauty, and I wonder how the same thing can be both."
 

“I have to say that although it broke my heart, I was, and still am, glad I was there.”
 

Boktjuven av Markus Zusak (enligt mig den bästa författaren i hela världen, och min största förebild inom skrivandet), är en så otroligt vacker bok. Jag älskar den av hela mitt hjärta, och det förvånar mig hela tiden hur en bok som handlar om så mycket tragik kan vara så galet vacker. Jag älskar den så mycket (även fast den krossade mitt hjärta på ett sätt ingen annan bok gjort för RUDY OH GOD RUDY JAG BLIR LEDSEN BARA JAG TÄNKER PÅ DET), och bara att sitta och läsa citat ur den (de ovanstående - det är bara en pytteliten del av allt vackert som finns i den boken) gör så att jag får ont i själen på det där underbara sättet som jag får när jag kommer i kontakt med något perfekt. Jag avgudar den här boken och den här författaren så mycket.
 
 
Och gissa vad Markus Zusak himself tweetade häromdagen som gjorde att jag tjöt rakt ut i förtjusning?
 
 
 
THE BOOK THIEF SKA BLI FILM. DE SKA GÖRA EN FILM AV EN AV DE VACKRASTE KONSTVERK SOM NÅGONSIN SKAPATS. URSÄKTA MIG MEDAN JAG DÖR AV LYCKA.
HERREGUD.
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress