[Bild: Paris, Frankrike]
 
Hallå där! Medan alla med normala jobb har söndagsångest har jag haft fredagsfeeling since min veckas två lediga dagar påbörjas imorgon. Har varit en rätt ordinär dag i allmänhet, dock. Jobbade stängningsskiftet i Islington, vilket rent allmänt är en ganska säker garanti för att det inte blir mycket mer uträttat under den dagen än att vara på jobbet (är ju väldigt skönt med sovmorgon men kommer man inte hem förrän typ vid tio på kvällen igen och har spenderat mer eller mindre all sin vakna tid på jobbet så känns dagen ju inte riktigt som om den funnits alls to be honest). Ska inte sticka under stol med att det var väldigt skönt att sova ut imorse, dock. Hade världens mysigaste mest harmoniska morgon efter att ha fått vänja mig vid att stressa iväg till Notting Hill tidigt som attan nu i flera veckors tid. Islington tar bara typ en kvart att ta sig till med en buss som går från precis utanför min lägenhet, och jag började inte förrän typ klockan tolv, så det var rätt najs som omväxling, faktiskt.
 
Vaknade vid nio-tiosnåret någon gång (kan fortfarande inte fatta att jag blivit en sån människa som vaknar av mig själv vid semi-vettiga tider på morgonen ???? vafan är detta vem är jag), och låg därefter och bara gonade mig i sängen en lång stund - såg på Youtubevideor, kollade vad som hänt på internet under natten, åt superonyttiga flingor (har till största del kommit över de flesta av mina små 'nyutflyttad tonåring'-uppror som jag höll på med i början men kommer nog aldrig sluta njuta av att kunna äta onyttiga flingor till frukost hur ofta jag vill utan att det måste vara sommarlov), fortfarande iförd pyjamas nerbäddad i sängen, innan jag till sist pallrade mig upp och gjorde mig i ordning och gav mig av.
 
Jobbade tillsammans med Kasia för första gången på ungefär hundra år, så det var trevligt att catch up med henne en liten aning. Var en väldigt avslappnad söndag, och vi gjorde mest lite restocks här och var och gick runt och fixade lite i allmänhet. Precis lagom jobbigt tycker jag. Kasia gick hem framemot eftermiddagen och jag spenderade resten av kvällen med att hjälpa de få kunder som dök upp, och läsa Nightwood däremellan. Är klar med den nu till sist i alla fall!!!
Den var rätt tungläst (tänk typ en tvåhundra sidor lång dikt full av komplicerade metaforer som aldrig tar slut), och de som sagt att bara poeter kan inse dess fulla potential har nog en viss poäng. Tyckte om den, men det kändes verkligen att det fanns more to it som jag liksom inte förstod mig på eller kom åt, på något vis. Bra, dock. Läser inte så mycket "riktiga" "konstnärliga" böcker, så det var rätt najs att läsa något som hade någon sorts historisk kontext och betydan för skrivarhistorien och sådär. Var ju såklart en cool liten aspekt att jag läste Nightwood för att jag var på den där poesikvällen om bortglömda kvinnliga poeter häromveckan och de pratade om Djuna Barnes där. Göra någon sorts insats för att komma ihåg alla stora kvinnliga konstnärer som historien och patriarkatet suddade ut, y'know. (Also att det var en gammal bok där typ INGEN huvudperson var straight - majoriteten av alla viktiga karaktärer var lesbiska och jag är All For It alltså A+ för det).
 
Stängde i alla fall vid halvniosnåret och tog tunnelbanan hem. Hade siktat in mig på att svänga inom Sainsbury's och köpa cola och en solros (since jag och Josh har försökt odla egna solrosor i köksfönstret i evigheter som nu officiellt verkar ha tagit sitt sista andetag så det får nog bli köpeblommor from now on), men de stängde ju vid fuckin FEM PÅ EFTERMIDDAGEN eftersom det är söndag och jag har en långt pågående vendetta mot Sainsbury's söndagsöppettider (KUNDE DE INTE ENS HA STÄNGT TYP........ ÅTTA ELLER NÅT VAFAN DE HAR ÖPPET TILL TYP MIDNATT ALLA DAGAR UTOM SÖNDAG JAG BLIR SÅ ARG). Får ta och köpa det imorrn eller nåt istället, antar jag.
Gick hem, dammsög lite i mitt rum, slängde in en tvätt och spenderade sedan mer eller mindre resten av kvällen med att äta Malteserstårtan Josh lämnade åt mig innan han åkte (sånt himla bra beslut on his part den tårtan är SÅ JÄVLA GOD U HAVE NO IDEA) och se ikapp alla avsnitten av The Big Fat Quiz of Everything (Noel Fielding och Eddie Izzard var på samma lag i senaste avsnittet och min själ blev lycklig my main babes ju). Bättre låtsasfredag än så går ju nästan inte att få, ändå.
 
Planerna för morgondagen har ändrats något, since Nat hade både jobbintervjuer och lägenhetsvisningar imorrn så vi bokade om vårt High School Musical-maraton till tisdag istället. Ska spenderade måndagen med att åka till Lush's flagship store på Oxford Street och spendera lite av mina löneförhöjningspengar på lite nya bra krämer och badbomber och balsam (har haft ett Lush-schampo i typ två månader nu och det är min absolut bästa grej frickin dränk mig i Lushgrejer), och sedan sätta mig och få lite mer skolarbete gjort. Ska försöka beta av några av de lite större skrivuppgifterna tänkte jag så att jag bara kan plöja igenom läsningen på någon tråkig tunnelbaneresa sen. Första inlämningen är ju faktiskt redan nästa vecka, så det är ju dags att get this shit done, känner jag. Ska köpa en overpriced kaffedrink med mer grädde än kaffe i och bara RÖJA. Blir nog bra, det där.
 
Nu, däremot, ska jag nog ta och försöka sova så att jag orkar med att faktiskt använda någon sorts tankekraft att skriva med imorgon.
Hörs då!!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress