[Bild: South Bank, London]
 
Hej igen! Nu har jag återigen varit borta en stund. Ber om ursäkt. Har varit lite mycket, as previously mentioned. Har haft lite fler äventyr sedan jag var här senast. Jobbade öppningsskift i Golders Green i lördags, hade storhandling med Juni - har nog aldrig haft så mycket vettigt i en kundkorg någonsin (var bara helt full med grönsaker och glasnudlar och sötpotatis och grejer det var inte klokt), lagade asgod wok (eller, well, jag stod mest och hejade på medan Juni lagade maten men shhh), Skypade med hela tjocka släkten när jag fick en liten stund över, och spenderade nästan hela söndagen hemma hos Marion på påskmiddag. Marion - som jobbade som kökschef en gång i tiden och därmed är allmänt mästerlig på allt som har med mat att göra - hade lagat maten, och vi åt oss sprängmätta på asgoda cheeseburgare, varmkorv med Doritos i, lökringar, hot cross buns, påskchoklad, muffins, popcorn och massvis med annat gott. Himlen alltså.
 
Vädret var lite allmänt oberäkneligt (som det varit hur länge som helst nu liksom NÄR KAN VI FÅ RIKTIG VÅR NÅGON GÅNG SNÄLLA), och vi växlade mellan att sitta ute på Marions altan och sedan gå och sätta oss i köket när det blev för blåsigt eller började regna. Var där större delen av dagen och bara pratade och umgicks och sa dåliga skämt och det var hur mysigt som helst. Så himla fint att ha en av mina Sverigefavoriter tillsammans med mina Londonfavoriter och dessutom se att de kommer bra överens och gillar varandra och allting. Åh. Var så himla fint.
Jag och Juni gick hem framemot halv nio, hopkurade under ett enda paraply i hällregnet, och kom sedan hem, bytte om till varma torra kläder, drack varm choklad med massvis med vispgrädde, och spelade Sims hela natten (vi skapade en cirkusfamilj med lapptäckeshus, massvis med färger och konstiga outfits and I love them). Sån himla ultimat dag ändå.
Mina faves.
 
 
Idag vaknade vi (läs: jag) ganska sent eftersom vi spelat Sims hela natten, och efter vi gjort oss i ordning hoppade vi på tunnelbanan ut till Stoke Newington eftersom jag tänkt visa Juni Abney Park Cemetery. Min plan visade sig ganska snabbt gå i stöpet, eftersom 1. jag plötsligt mindes att Abney Park stänger klockan fem (och klockan at that point var halv fem alltså hEJA) och 2. det strax efter denna insikt började hällregna (har inte varit alls mycket riktig hällregn på jättelänge men så kom Juni och DÅ börjar skitvädret igen alltså varfööör). Vi beslutade oss därmed istället för att ta en tur till Shoreditch och Brick Lane eftersom det ligger ganska nära Stoke Newington, och hoppade på en buss ut dit.
 
Kom dit, hittade till Brick Lane, men kunde inte direkt njuta så mycket av upplevelsen since det var SUPERREGNIGT och ASKALLT och vi mest gick nedför gatan och led utan att kunna se på något. Juni kom då ihåg att vi åkt förbi en jättestor Beyond Retro-affär i Stoke Newington, och vi var båda tilltalade av tanken på att värma och torka lite i någon najs affär, och hoppade därför på bussen igen tillbaka till Stoke Newington och hade en lång najs browse på Beyond Retro. När vi kom ut därifrån hade solen kommit ut igen (Londonväder alltså I swear to god), så vi kilade inom några andra secondhandaffärer nedför gatan av bara farten innan vi åkte bussen hem igen. Känner mig som en förändrad människa lite - har aldrig varit en secondhandaffärs-person, men herrejistanes kan inte fatta varför jag haft något emot det så länge. Det är ju typ världens bästa grej ?????? Hittade en asfin lång klänning med svepig blommönstrad kjol och ascool Kurt Cobain-aktig översizad flanellskjorta på Beyond Retro för allmänt vettigt pris och en lång svepig svart kjol på en annan secondhandaffär för bokstavligt talat £5????? Liksom va????? THIS IS EXACTLY THE KIND OF PRICES I NEED. Känner mig allmänt frälst nu, och ska definitivt återkomma så fort jag har lite extra £££££ i plånboken igen.
 
Vi åkte i alla fall hem igen, jag kom på att det var exakt ett och ett halvt år sedan jag flyttade till London, och först tänkte vi fira detta med att gå till Nando's (eftersom Juni aldrig ätit där och det ju obviously är en central del av brittisk kultur), men vi var båda trötta och kalla och ville mest hem, så vi gick hem till lägenheten och gjorde asgod kvällsmat i form av sötpotatis och wokade grönsaker och spenderade sedan resten av kvällen med att äta ihjäl oss på Doritos och bingewatcha Bob's Burgers och Magnus Betnér-shower och ha en allmänt good time. 
Imorgon har jag ännu en ledig dag innan det är dags för mig att återvända till the land of workers igen, så vi ska försöka pallra oss ur sängen något tidigare och utforska Abney Park och Shoreditch lite mer ordentligt imorgon är planen. Jag ska även ge blod och så var det tal om att vi skulle gå på karaokebar med Nat på kvällen, så ja.Vi får väl se vad som händer. Äventyren fortsätter.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress