Boy you better put the pen to paper, charm your way out

[Bild: Cambridge, UK]
 
Hej där! Måndagen är över, och så är även min helg. Måndagen har varit bra. We're getting through this, folks. Håller tummarna för att nästa vecka mest kommer vara en eskapad i att komma tillbaka till normaliteten igen, men vi får väl se. Har egentligen väldigt lite hopp om att livet kommer komma nära att vara lugnt och sansat at any point innan oktober - när förhoppningsvis hela den är cirkusen är överstökad - men vi får väl se.
 
Anyhow. Vaknade vid tolvsnåret idag, låg och drog mig en stund, och gjorde mig sedan i ordning. Jag och Nat åkte ut till Joe's i Covent Garden (eftersom Joe's i Kentish Town - aka vårt bästa brunchställe - stängde för ett tag sedan och vi saknat det så himla mycket) och hade brunch tillsammans med Nats syster och hennes kompis innan de skulle åka tillbaka hem till Stockholm.
 
Jag och Nat drack cocktails och åt asgod mat (beställde asgod mac n' cheese och vad som beskrevs som en nachostallrik fast där nachosen bytts ut mot kycklingvingar och LET ME TELL YOU det var helt orimligt jäkla gott), och därefter gick vi runt i Soho en stund innan Nat skulle iväg till jobbet. Nat visade mig KIKO, som jag mest gått förbi utan att egentligen kolla upp, och HOLY MOLY. De hade världens mest ORIMLIGA rea på typ allting, och jag som väldigt sällan har ekonomi nog att treat myself fick typ genuin hjärtklappning när jag kom in och insåg att ett läppstift kostade £1.45 och att man fick tre gratis nagellack när man köpte tre andra.
Kom därifrån med allt detta:
Tre läpptstift (ett gråaktigt, ett mörkbrunt och ett typ mörklila), och SEX nagellack för knappt £7. SJU PUND. SJUTTIO SVENSKA KRONOR GOTT FOLK. MAN FÅR FAN KNAPPT ETT LÄPPSTIFT FÖR DET NÅGON ANNANSTANS. Kommer fan aldrig gå nån annanstans nu. Jag är frälst.
 
Anyhow. Efter jag sagt hejdå till Nat tog jag tunnelbanan hem, svängde inom Sainsbury's och köpte Ben & Jerry's (med ice cream sandwich-smak och HOOOLY SHIT så gott det var jag dör), innan jag fortsatte hem och promptly spenderade eftermiddagen med att se på mer litteraturdokumentärer (hej jag är smått besatt av det här nu så here we are), och redigera lite på 13. Har nått biten där huvudpersonerna från Secret Star Service är med (aka min favoritbok + favoritkaraktärer jag någonsin skrivit om, förmodligen).
 
Alla mina böcker utspelar sig i samma universum och är sammanlänkade på ett eller annat sätt, och crossovern mellan 13 och Secret Star Service är till största del ganska onödig och för egentligen inte ploten framåt så mycket, men ÅH så mycket jag tycker om att skriva om den. Ska behålla den i några redigeringsrundor till innan jag förlikar mig med att den inte egentligen tillför någonting och tar bort den, men ändå. Varenda ursäkt jag kan ta till att få skriva om Elliot och Andrew being adorable and in love kommer jag ta varenda gång, det är bara så det är.
 
Framemot kvällen kom Josh till sist äntligen hem, och jag intog omedelbart min plats på Spicy bredvid honom, och vi såg på konstiga Youtubevideor en stund innan han gick ut och lagade mat och jag höll honom sällskap medan vi diskuterade vad vi ska göra med vår utflyttning. Gjorde upp någon slags plan för vad vår course of action ska vara, och det hela känns en aning mer manageable i allmänhet nu. Det faktum att Josh verkar helt hundraprocentigt helt utan oro och ångest över hela den här cirkusen borde stressa livet ur mig, men istället är det bara det mest lugnande med hela grejen. Är så himla glad att vi ska flytta ut - och in - tillsammans. Med tanke på hur sjukt ångestfylld jag var förra gången jag flyttade, så känns det som en allmän lättnad att ha mitt livs nr. 1 ångestbotemedel i mänsklig form med mig, basically.
 
Nat kom hem framemot kvällen (från sitt sista jobbskift NÅGONSIN hon är ÄNTLIGEN FRI WOOOOO), och hon drack Malibu för att fira och vi såg det nya avsnittet av Rick & Morty innan vi spenderade resten av kvällen med att se klart tredje säsongen av Unbreakable Kimmy Schmidt (slightly problematic, as per usual, men mest asrolig, as per usual. 10/10). Gick och borstade tänderna i badkaret och hamnade i en mängd debatter om varför badrumsdörren var trasig och huruvida den enorma glödlampan vi har i en burk med blinkade regnbågsfairylights i hallen (sidenote: skaffa en burk med blinkande regnbågsfairylights i det är BÄSTA inredningsdetaljen i världen) ligger i en burk i hallen och inte sitter i en lampa var för att vi inte hade ett lamputtag som passade till gängorna, eller för att lampan var trasig. Jag och Josh var båda 100% säkra på att vi hade rätt och den andra hade fel, så vi nöjde med oss att den andra hade fel och bara inte insåg det, och left it at that. Är vi inte diplomatiska mästare, så säg.
 
Gav varandra godnattpussar, fick motorboats av Nat (as per usual), och skiljdes åt med sedvanliga goodbyes (vi säger inte goodnight ifall ifall någon skulle dö under natten för man vet ju aldrig när man kan behöva säga sina sista goodbyes, liksom). Känns lite som om universum börjar falla in i sina normala gängor igen, och som jag hoppas att det är sant. Allt har känts allmänt detached och konstigt och abnormalt ett tag nu, och jag är så himla redo för att mitt liv ska vara drinkar efter jobbet och biokvällar med pals och långa bisarra Youtube-Odyséer i Joshs rum om kvällarna igen. Håll tummarna för att lugnet varar, basically.
Kommentera inlägget här: