Hej där! Fredagen har passerat, och det har varit en wholesome dag indeed. Rätt händelselös, på det stora hela, men at this point i livet har jag ingenting emot såna företeelser då och då. Jobbade öppningsskiftet tillsammans med Slawo, och hade en allmänt busy förmiddag där jag storstädade i barnavdelningen (bara att bokstavssortera bilderböckerna tog TVÅ TIMMAR alltså det var verkligen inte onödigt jobb det där), gjorde pappersarbetet och social media-grejer och hann även med en promenad ner till banken (var ösregn när jag gick dit och strålande solsken när jag gick tillbaka - klassiskt Londonväder) innan jag gick på lunch och därefter fick väldigt lite gjort under resten av dagen.
 
Slawo var allmänt sjuklig (cirka alla som har jobbat med Olga sedan hon kom tillbaka har blivit assjuka omedelbart och Olga påpekade att det är tur att mitt immunförsvar är som en jävla vägg så att åtminstone någon i affären kan vara funktionsduglig nu när hon smittar ner allihop en efter en) (också sånt genuint mysterium varför mitt immunförsvar är så bra för har honestly verkligen inte gjort mig förtjänt av ett sånt perk när jag knappt sett grönsaker på bild). Gav Slawo lite längre lunchrast, och kilade sedan hem lite tidigare istället.
 
Igår kom en lokal författare in och lämnade en proof-kopia av sin uppkommande bok (en proof-kopia är basically några fåtal böcker som trycks upp innan boken kommit ut i affärer som skickas till typ kändisar eller bokrecensenter eller bokaffärer osv så att de kan läsa boken och vara redo att recensera den direkt på bokens faktiska releasedatum och bygga hype för den och allt såntdär). Oftast får vi in väldigt få spännande proof copies, men den här vann över mig omedelbart. Till att börja med hade den ett anatomiskt korrekt människohjärta på omslaget (finns en anledning till att jag har det motivet tatuerat på handleden - det är min favvo), OCH citatet på försättsbladet var från none other than Frankenstein av mitt livs kärlek Mary Shelley. Det var som om nån gett den där författaren en lista på saker som får mig att omedelbart gilla en bok, och sen kryssat i alla rutorna.
 
Anyhow. Började läsa några sidor i den igår när den kom, och insåg ganska snart att boken var ASBRA och att jag inte kunde släppa den, så idag när jag slutade gav jag till sist med mig och tog med mig den hem för att läsa (JA jag vet att jag redan läser tre böcker samtidigt men SHHHHH). Klev av tunnelbanan i King's Cross, satte mig på en bänk på Granary Square vid fontänerna, och läste. Och läste. Och läste.
 
Gick inte därifrån förrän jag var tre sidor från slutet på boken, mina händer frusit till is i blåsten och det hade börjat både skymma och duggregna (regnet var egentligen det enda som fick mig att till sist avbryta läsningen, to be honest). Kan verkligen inte minnas senaste gången jag läste ut en bok på en enda dag - läser så himla långsamt och otåligt nuförtiden, men det här var verkligen en sån där läsupplevelse där hela världen bara försvann runtomkring mig och jag inte ens märkte att jag var iskall och att min fot somnat förrän jag insåg att boken var slut, pretty much. Bästa någonsin.
La upp det här på min instagram story, och det sammanfattar det hela rätt bra. Är allmänt smug att jag fick läsa det här absoluta mästerverket flera MÅNADER innan den stora massan kan få tag i den, men honestly är jag mest frustrerad över hur länge jag måste vänta innan jag kan få pracka på den här boken på allt och alla.
 
Olga sa att vi kanske ska ha ett event för den boken när den väl kommer ut. Är oftast inget vidare fans av att hålla events på jobbet, men det här eventet hoppas jag verkligen händer. Kommer fan be om en egen signerad kopia i så fall. Gud så bra bok. Köp The Beginning of the World in the Middle of the Night när den kommer ut okej??? IT IS A MASTERPIECE.
 
Gick hem i regnet, kom hem och kollapsade i sängen en stund och försökte värma upp mig en smula innan Nat och Daniel kom hem och jag åt pizza medan vi såg på Rupaul's Drag Race och åt ostbollar hela kvällen. Mycket wholesome. Ännu bättre since jag glömde se de sista avsnitten av Rupaul's Drag Race och nu har en anledning att faktiskt se ikapp. Sa godnatt och gick och la oss framemot midnatt since Daniel ska upp tidigt imorrn, och därefter smsade jag Josh och frågade om han behövde bli insläppt i huset under natten någon gång (eftersom han, well, åkte till Brighton Pride och hans nycklar försvann i stranden för det är ju en så typisk Josh-grej att hända på precis alla plan herrejösses), vilket han behövde (ska kopiera ett par nycklar till den stackarn imorrn så han kan leva sitt liv igen herrejösses hur har han klarat sig såhär länge utan nycklar ens). Planen för resten av natten är därmed att vara semi-vid medvetande så att jag kan släppa in honom. Får se hur det går med detdära.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress