Hej där! Råkade utebli med min närvaro återigen. Verkar förekomma allt oftare på sistone. Whoops. Nu är jag här igen i alla fall, så här är en recap av vad som pågått sen sist som ni ju säkert längtat så himlans efter.
 
Fick en aning lite mer sovmorgon i torsdags morse jämfört med min och Marions orimligt tidiga lunchouting. Vaknade vid tolvsnåret någon gång och gjorde mig i ordning i lugn och ro innan jag tog mig för det mindre företaget att ta mig till Olga och Joakims (better known som mina båda chefer) lägenhet. Var helt förberedd på världens kaos, och även om det visserligen tog en halv evighet att ta sig dit (åkte hemifrån lite efter ett och kom dit vid tre alltså huuuuur kan den här stan vara på det här viset), så var det relativt enkelt att orientera sig via två tunnelbanelinjer och en buss, innan jag till sist var framme.
 
Blev välkomnad in av både Olga och Joakim, som bjöd mig på te och gav mig en rundvisning av alla deras fönster (eftersom det första jag påpekade var hur mycket fönster de hade och Olga bara "come I'll show you ALL THE WINDOWS" och så gjorde hon det). Fick ju därmed även en rundvisning i huset på köpet, så det löste sig ju rätt fint ändå. Deras lägenhet var hur fin som helst och nästan värd att bo långt ut i tjotahejti för - den var precis lagom stor och hade högt i tak och inredd supermysigt och enhetligt med stora tunga möbler i mörkt trä och bokhyllor fulla av anikvariatböcker (som de samlar på) som mitt bokälskarhjärta blev alldeles till sig över. Bläddrade i en bok från 1629 som Olga köpte nyligen. SEXTONHUNDRATJUGONIO. LIKSOM. EN NÄSTAN FYRAHUNDRA ÅR GAMMAL BOK. DEN ÄR ÄLDRE ÄN USA. WHAT.
 
Därefter bänkade vi oss i deras vardagsrum för att göra lite actual work - vi hade redan kommit en ganska bra bit eftersom vi redan börjat använda instagramkontot igen, så det enda vi egentligen behövde göra var att skaffa ett konto på en app som gör att man kan schemalägga instagramposter till när man vill och lite sådär. Fixade lite med det i kanske en timme eller två, och var därefter more or less klara. Joakim och Olga lagade middag (at one point stod Joakim och bara petade på Olga en lång stund och tittade på mig och bara "om man gör det här tillräckligt länge så gör hon nåt roligt" och Olga bara "we have a beautiful childhood together" och jag kände att de var allmänna relationship goals).
 
Vi åt asgod middag i form av en massa plockmat - dillpotatis, köttbullar, tomater, vitlöksräkor, pyttesmå ägg, halloumi, vindruvor och allt möjligt najs - och därefter utvecklades kvällen till en ren allmän hangout. Vi satt i deras soffa under varsin filt och avverkade ett flertal vinflaskor mellan oss och diskuterade allt från jobbet till London till våra respektive modersmål till den gången Joakim fick ett ärr för att hans bror kastade ett spjut på honom (hans familj har tydligen en historia av att skada varandra med bisarra vapen ?? hans pappa skjöt sin bror med en PILBÅGE liksom ??? what). Skrattade asmycket och hade bara en allmänt supermysig kväll, och jag fortsatte bestämma mig för att åka hem och sedan direkt tänka att jag skulle ta nästa buss istället bara för att det var så himla mycket mer najs att stanna där.
 
Vid ettsnåret någon gång insåg jag att sista bussen förr eller senare skulle gå, samt att det skulle ta drygt en och en halv timme att ta sig hem igen, och jag tackade för maten och umgänget och gick (jag var inte säker på om jag skulle hinna med bussen och både Joakim och Olga bara "du kan sova här om du vill det är inga problem alls honestly" och det var så himla fint alltså åh). Hann med bussen, och kom hem och i säng framemot tvåsnåret någon gång, allmänt glad i hela själen. Kändes typ som att vara på middag hemma hos sin moster och morbror eller något, inte sina båda chefer, liksom. Tycker om mitt jobb av många anledningar, men det här är definitivt en av the big ones.
 
Jobbdagen idag var allmänt lugn. Vaknade lite smått bakfull (känns ändå relativt okej att komma bakis till jobbet när det var chefen som gjorde en full till att börja med tänker jag) och pratade med Josh i hallen en stund innan jag pallrade mig iväg till jobbet. Var rätt lugnt - jag jobbade med Zuleika och vi gjorde lite leveranser och drack te och jag köade lite fler instagramposter medan affären ändå var tom så jag kunde ta lite bilder, och så slutade jag vid sjudraget någon gång och tog tunnelbanan hem medan jag lyssnade på en massa nya podcasts jag hittat på en rekommendationslista där även alla Welcome To Night Vale-relaterade podcasts stod med, så jag tänkte att det nog var ett lovande tecken. Tror jag behöver komma in i dem lite mer innan jag kan utse en favorit, men är väldigt nyfiken på en som heter The Bright Sessions, som basically handlar om superhjältar som går i terapi. Tydligen är även en av karaktärerna ace, vilket genuint är ett så effektivt sätt att sälja in vad som helst till mig men, y'know. Inte varje dag man får se sig själv i media och sådär, y'know.
 
Kom hem, och städade till sist klart lägenheten efter att ha försökt få skiten städad hur länge som helst och blivit kontinuerligt distraherad. Lyssnade på Dresden Dolls och gjorde huset allmänt skinande rent inför mammas ankomst imorrn, så det kändes väldigt skönt. Hann även pricka in att ta en dusch, äta en pizza och läsa lite bloggar innan Josh till sist kom hem, så det kändes allmänt lyckat (since alla mina försök till produktivitet alltid dör i samma ögonblick som Josh befinner sig i samma rum för att han har någon sorts masters degree i distraktion). Jag satt på köksbänken medan han gjorde mat, och därefter spenderade vi en bra bit av kvällen med att spela GTA tillsammans med en av hans Manchesterkompisar över Skype (han JOBBADE med bergochdalbanor ???? som ett actual jobb ???? alltså ???). Han var allmänt fascinerad av var jag kom ifrån och varför jag var i London och sådär, och jag försökte ge honom en brief livshistoria medan vi båda två försökte bogsera en buss med varsin helikopter mitt på en motorväg. Det är multitasking det, minsann.
 
Nat och Daniel återvände till sist hem från Sverige vid ettdraget någon gång, och Nat gav mig en hel massa svenskt godis (HALLONSNÖREN HOW I HAVE MISSED THEE), och gick sedan more or less direkt och la sig eftersom hon skulle upp vid åtta imorrn bitti. Fun fact - det ska jag med. Fun fact - istället för att sova diskuterade jag och Josh teorier om biologin i Star Wars och hur många dimensioner Simpsons-universumet egentligen har och såg alldeles för många That Mitchell and Webb Look-klipp innan jag more or less bara kved "jag måste sooooovaaaa", och så till sist gick vi och gjorde oss i ordning, satt i badkaret och diskuterade vad nästa livssteg för vår Sim ska vara, delade godnattpussar och sa godnatt till alla Daniels, och gick till sist och la oss.
 
Och klockan är fyra på morgonen. Och min klocka ringer vid åtta, och därefter ska jag jobba veckans jobbigaste skift och sedan direkt socialisera med mamma resten av kvällen. VARFÖR GÖR JAG ALLTID DET HÄR MOT MIG SJÄLV. NÄR SKA JAG LÄRA MIG OM SÖMNBRIST. HERREJÖSSES.
 
Anyhow. Ska sova nu bums omedelbart. Kommer vara trött som ett as imorrn, men får i alla fall krama mamma igen. Värt att, ändå.
 
Hörs imorrn!!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress