I'd rather be a riot than indifferent

[Bild: Regent's Canal, London]
 
Hej igen! Ber om ursäkt för min frånvaro, men min vanliga bloggtid igårkväll var ersatt av att gång på gång bli väckt av Mats för att inte sova igenom ett American Gods-avsnitt. Strängt upptagen, med andra ord.
Anyhow. Det har varit ett par synnerligen wholesome dagar, och mina lediga dagar är inte ens slut än. God bless.
 
Spenderade måndagen i Golders Green tillsammans med Ivelina och drack te, köpte en ny Mary Shelley-bok (Matilda, i en jättefin edition för bara 50p - oemotståndligt kap ju), störde mig på hur dryga alla kunder var (någon körde genuint "om det inte är nåt pris på så är den gratis va"-skämtet oh my god blir så provocerad), och gick till sist hem framemot sjusnåret. Kom hem, hängde en tvätt (hade legat en tvätt i maskinen i genuint flera dagar och både Nat och Josh hade gått runt och varit irriterade på varandra för att de trodde att det var den andre som lämnat tvätt i maskinen och så visade det sig att det var jag som glömt den alltså känner att jag borde utnyttja mina sambos tilltro till mig till lite mer onda syften since jag uppenbarligen kan komma undan med det), och lagom tills jag var klar dök Mats upp, och vi spenderade kvällen på Abbey Taverns takterrass där vi pratade barndomskonstprojekt och drack aningens för mycket öl och allt var allmänt mysigt.
 
Kom hem framemot kvällen (beväpnade med en flaska chardonnay för varför överge ett så bra tema), och hängde i Joshs rum resten av kvällen, åt historiens godaste pizza (Mats köpte Dominos-pizza åt oss och vi valde två ingredienser var på måfå och honestly kunde DÖTT så gott det var) och spelade Spiderman-spelet på Joshs gamla Playstation. Gick och la oss när Josh var tvungen att sova (eftersom han till skillnad från the rest of us behövde gå till jobbet dagen efter HAHA), och jag och Mats gjorde ett starkt försök att se på ett American Gods-avsnitt men jag somnade hela tiden så till slut gav vi upp för dagen och däckade.
 
Vaknade igen vid elvasnåret. Jag tog en dusch, och sakta men säkert gjorde vi oss i ordning medan Nat också vaknade, och lagom tills vi alla var klara var vi alla också väldigt hungriga, så vi gick ner till The Diner för lite bra löningsdagsbrunch (eller, well, löning för mig i alla fall but still). Jag bekämpade bakfyllan med te och åt chocolate chip-pannkakor tills jag fick en nära-döden-upplevelse och allt var vackert. När vi suttit i överväldigad tystnad och smält maten en stund betalade vi notan och satte av till dagens nästa projekt: glasögonjakt.
Ligger en najs optiker precis mitt emot Camden Market, så vi gick dit först.
 
Hade redan en ganska klar idé om vilka sorts glasögon jag ville ha, och efter bara några minuter hade jag hittat en modell som var precis som jag letat efter. Bestämde mig för att tänka på saken en stund, och så länge åkte vi in till Soho och jag handlade nya ballerinaskor på Primark (since jag tog sönder mina förra på midsommar och inte haft något skoalternativ förutom mina Docs sedan dess) och nytt schampo på Lush (som luktar ananas och kiwi så jag är EXCITED), innan vi tog tunnelbanan hem igen.
 
Åkte inom optikern igen, och bestämde mig för att ta glasögonen. De var allmänt hutlöst dyra (mamma och pappa hade lovat att betala dem åt mig i födelsedagspresent men herrejösses att sätta in kortet och betala nästan £400 på ett bräde gjorde ont långt in i själen), men nu behöver jag bara skicka min preskription från min svenska optiker till dem så de kan slipa linserna ordentligt, och sen jäklar anamma kan jag börja ha glasögon på mig igen för första gången sen jag var typ 11. Är så himla taggad, honestly.
Såhär ser de ut! Känner mig så himla ~intellektuell~ i dem. Ska börja prata om filosofi och ryska författare konstant från och med nu bara så ni är redo.
 
Köpte glasögonen, och gick sedan tillbaka till lägenheten en sväng och essentially lämnade Nat innan jag och Mats gick tillbaka till Abbey Tavern för lite mer mysigt vardagspubhäng (är så ledsen för svenskars skull som inte kan uppleva the glory som är att hänga i en pub en vardagskväll alltså) (insåg även att jag inte prackat på Mats Dirk Gently's Holistic Detective Agency än ???? hur kan jag ha deprived honom så här länge det är ju OACCEPTABELT).
 
Sa hejdå till Mats framemot kvällen, och jag städade undan i köket medan Nat gick och köpte ingredienser till att göra nudelsoppa (since hon varit på nudelsoppahumör i flera dagar nu). Josh kom hem och gick och spelade D&D (jag och Nat kom in till honom med hans soppa för vi är bäst flatmates i historien), och jag och Nat spenderade resten av kvällen med att äta isglass och se på IT Crowd (eftersom Nat aldrig har sett det vilket var najs för 1. jag har inte sett det på rätt länge heller, och 2. det alltid är trevligt att bli påmind om hur orimligt kär jag är i Richard Ayoade och allt han gör).
 
Josh var klar med D&D lagom tills det var dags att sova, och jag fick min sedvanliga sessionsrecap samt godnattpuss, och så var dagen till sist till ända.
Wholesome, basically. Har hängt en massa på pubar i solsken, spenderat timmar hopkurad i sängen med tvserier och mysigt folk, och köpt en massa grejer jag behövde. Ändå rätt good going på bara en enda ledig dag, tycker jag nog.
 
Imorrn är min andra lediga dag för veckan, och mitt generella mål är bara att göra så lite som möjligt. Ska försöka städa lägenheten, bara, och därutöver ska jag nog bara läsa, äta brieost (köpte mer idag som förberedelse för this very moment), se klart på American Gods, och framför allt ta sovmorgon.
Cannot WAIT.
Kommentera inlägget här: