I spin for you like your favourite records used to

 
Hej där! Ber om ursäkt för min frånvaro igår, men jag ramlade inte i säng förrän vid fyrasnåret på morgonen, och efter att ha varit hemifrån more or less sen tio på förmiddagen, så var jag en aning färdig, kan man väl säga.
 
Anyhow. Måndagen var himla fin, i vilket fall. Inledde dagen med att se på säsongsfinalen av Game of Thrones (trots att jag literally aldrig sett ett enda avsnitt men det var rätt intressant hur jag vistats tillräckligt på internet för att ändå någolunda kunna hänga med på vad alla hette och vad som pågick), och åkte därefter in till Notting Hill Carnival för en sista runda. Var lite mer folk idag, men fortfarande ändå surprisingly lugnt och bra stämning (typ alla jag pratade med innan bara NÄE SKA DU TILL KARNIVALEN DET ÄR JU ASFARLIGT DU KOMMER BLI KNIVHUGGEN 224 GÅNGER och så var det en av de mest chill events jag varit på på evigheter ???). Det var ännu varmare än dagen innan, och vi spenderade mesta tiden med att vandra runt mellan olika scener, se på en mängd olika DJ's (och Lily Allen som bara ??? randomly dök upp och gjorde ett gig ???), och dricka öl. Har världens solbränna nu, let me tell you.
 
Framemot halvfyra fick jag call it a day, sa hejdå till mina tillfälliga flatmates och spenderade därefter säkert fyrtio minuter med att bara försöka hitta en väg ut från karnivalområdet (det skulle ta typ en kvart att gå men det tog mer än dubbelt för att var och varannan gata var avspärrad SIGH). Hittade till sist till Latimer Road - den närmaste öppna tunnelbanan - och åkte hem till lägenheten, genomsvett och allmänt slutkörd.
 
Josh hade till sist kommit hem från Shambala, och hade redan använt badbomben jag lämnat åt honom för hans traditionsenliga post-festival-bad, och svepte upp mig i en allmänt nice Lush-doftande kram som jag kände mig alldeles för gross och svettig för, innan jag gick och tog en iskall dusch, svidade om till lite mindre nersvettade kläder, bättrade på sminket och gav mig av igen för dagens work outing. Hade för övrigt nämt för Jago under dagen att jag skulle hem till min chef's hus på kvällen och han bara "do you, like, have an affair with your boss is that why you're going to their house" och jag skrattade nästan rakt ut och bara "nä vi ska jaga fladdermöss ihop" och Jago bara "????". I kontrast frågade Josh vart jag skulle innan jag gav mig av och jag gav samma svar, och utan att blinka svarade han bara "NICE have fun" som att det var en aktivitet man hör om varje dag alltså bless. Märks vilka människor som hängt med mig tillräckligt länge för att förstå sig på mitt liv, haha.
 
Kom i vilket fall hem till mina båda chefers hus framemot halvsjusnåret, och möttes av Olga som hade lagat en allmän feast med en massa asgod plockmat - lammköttbullar, mozzarellabollar, vaktelägg, paprika, vitlökssås, massa gott bröd och en hel massa annat. Drack vin och åt och såg på Göteborg Horse Show (som hon redan tittade på när jag kom alltså how blessed am I), medan vi bläddrade i hennes alla bisarra konstböcker.
Ultimat sätt att spendera en kväll på, ju.
Hittade även denna i en av hennes enorma Taschen-konstböcker värd cirka £150. Väl värt pengarna, tycker jag.
 
Joakim dök upp lite senare, gav mig några tablettaskar med Zooapor och Pim-Pim som de hade köpt när de var i sin lokala svenskaffär häromdagen, och nickade direkt åt mig och frågade Olga om vi hade skrivit på papprena än. Olga bara "papers???" och Joakim bara "the ADOPTION PAPERS. For OUR CHILD." Alltså. Så himla gulligt.
 
Felix anslöt sig till oss så småningom också, och så strosade vi ner till deras lokala pub precis jämte floden. Drack öl, Olga och Joakim berättade en massa rövarhistorier från alla konstiga bokaffärer de jobbat i, och jag skrattade så jag fick ont i magen mer eller mindre konstant. Var najs att hänga med alla människor jag bodde med över helgen, men det blev så himla tydligt när jag träffade Olga och de andra direkt efter vilken sorts människor som är my real crew. De är så himla bisarra på ett så rättframt och hysteriskt sätt som vissa människor inte alls förstår sig på men som är den miljön jag känner mig som allra mest bekväm i.
 
När puben stängde gick vi in i skogen längsmed floden, och påbörjade vår fladdermusjakt. Olga fick en fladdermusdetektor i julklapp, som ger i från sig ett konstant brus som slår över till små klickande och blippande ljud när det är en fladdermus i närheten. Gick runt i buskar och ner på stränder och alla fnissade förtjust så fort ett fladdermusklick dök upp och det var så mycket mer engagerande och exciting än jag var redo för. När vi hittat det bästa stället satte vi oss på några trappsteg som ledde ner till floden, och satt där i det tysta kolmörkret och delade på en flaska vin och lyssnade på fladdermusklicken medan de flög fram och tillbaka över floden. Kan ha varit en av de finaste ögonblicken på väldigt länge. Vill spara det i en burk. Det är så himla synd att mina chefer bor så himla långt bort från mig - vill fan vara och hälsa på dem var och varannan dag. Varenda gång jag har varit hemma hos dem har varit en så himla bra dag.
 
Efter att ha återvänt till deras lägenhet och jag och Olga spenderat någon timme sprawled över deras soffa, druckit mer vin och pratat om livet och konst och världen i allmänhet, hoppade jag och Felix på nattbussen hem, skiljdes åt vid Trafalgar Square, och så kom jag till sist hem framemot fyrasnåret, med hela själen full av tillgivenhet. Är så glad att jag lyckats snubbla över de här människorna, i en stad av den här storleken.
 
Sov som en död fram tills tolvsnåret idag, och har sedan dess inte direkt gjort så mycket. Tror jag haft socialiserings-baksmälla, nästan, efter att ha varit out and about och umgåtts massa folk och knappt alls varit ensam i flera dagar i sträck. Som att jag både desperat behövde en dag för mig själv, men också kände mig jättedeppig över att vara ensam för första gången på länge. Bisarr blandning av känslor, really, men men. Försökte kväva den där deppigheten så gott det gick (har ju liksom basically bara idag för mig själv den här veckan om jag ska förstöra den genom att vara depp blir jag vansinnig), tog en lång dusch, åt en hel massa Pringles, slängde in en tvätt, catched up med en hel massa Youtubevideor och checkade av lite viktiga admin-grejer med lägenheten (vilket stressade mig mer än något men det känns lite bättre att ha satt lite mer hjul i rullning i alla fall).
 
Josh kom hem framemot kvällen och tog mig ur min heldag av sängliggande, och istället spenderade jag kvällen sittande på Spicy medan vi delade på en ask med Pim-Pims och såg på videor om ljudmixning (som jag inte förstår men som det är något weirdly satisfying med att titta på ändå ???? no idea), buggiga Let's Plays, en video om grizzlybjörnar som fick mig att gråtskratta flera gånger, och en video om hela ursprungshistorian till ett isländskt barnprogram.
 
Blev inspirerade av denna upplevelse - såklart - och medan vi satt i badkaret och borstade tänderna hittade vi på vår egna barnprogramssång vi sjöng i ett hel uppsättning verser i säkert minst fem-tio minuter (hela låten gick ut på rytmiska klappar och att man började sjunga what can we see over the wall, och därefter åtföljt av något - favoriter inkluderade several feral rabbitsthe revival of the bubonic plague, my grandma killing a cat, och crippling debt - och sedan åtföljt av ett that's what we see over the wall, innan låten började om igen). Vi skulle bli jättebra som barnprogramshosts, 100%.
Fick en stor godnattkram och en godnattpuss, och sjöng några fler verser av What can you see over the wall till varandra innan vi sa godnatt och jag hängde den där maskinen tvätt innan jag called it a day till sist.
 
Så, ja. Det har varit några väldigt intensiva dagar, det här, och även fast det var lite jobbigt att ställa om till att ha en dag helt i mitt eget sällskap så tror jag att det var väldigt behövligt. Känner mig mycket mer lugn och uppladdad igen nu, när jag kom över den initiella socialiserings-abstinensen.
 
Imorrn står det mer socialisering på schemat. Jag har bjudit över Marion och Mats på en gammal hederlig sleepover och jag har köpt en ny flaska rom och Marion ska göra lasagne. Ska nog bli ett himla fint sätt att spendera en dag på rent i allmänhet. Mmmm.