Tell your children everything's equal, even in a land like this

The Others // whenyoung
Min gamla kollega Niall's band släpper sitt debutalbum på fredag, och honestly är jag nästan irriterad på att jag känner det här bandet för hur otroligt bra de är? Hade varit ett sånt otroligt superfan om jag inte hade känt dem allihop - nu måste man ju fan bete sig. Oh well. Den här låten dock? Hur en låt som handlar om Grenfell också kan vara en sån ENORM BANGER är helt otroligt, egentligen.
 
Hej igen! Återkommer från en bra vecka - har haft lite allmänt ostabil mental hälsa (som jag nog kommer kunna lista ut så fort jag kan komma på vafan det är som ligger bakom men det remains a mystery så tills dess är jag väl fastspänd på den här bergochdalbanan), men har gjort massa roliga saker och varit överlag ganska glad ändå. Har varit en sån vecka där jag gjort massa saker som jag tänkt "det här vill jag göra oftare" om, så det känns ju positivt.
 
I tisdags tog jag med mig Mats till Sophie's födelsedagsfest. Småpratade lite med alla, catchade upp med Niall för första gången på cirka en miljon år (jag började fråga honom how life is och sen bara "nej vänta du är ju rockstjärna nu det är rätt okej va" och han konfirmerade att, ja, livet var rätt okej överlag), och jag och Mats blev alldeles uppsluppna i att regissera ett långt komplicerat scenario om ett påhittat ondskefullt AI som hette Leadgrave som levde i fairylights? Otroligt svårt att förklara, men vi var fullt investerade i flera timmar och skrattade så vi dog. Himla mysigt.
 
I torsdags var det dags för vår sedan länge bokade goth-outing, där vi skulle gå till en gammal operating theatre och lyssna på ett föredrag om medeltida mardrömmar. Olga blev sjuk i sista sekund så Sophie tog över hennes biljett, så hon, jag, Mats och Emma spenderade någon halvtimme i muséet som också tillhör teatern (och som är HUR BRA SOM HELST) och lärde oss massa spännande saker om viktoriansk läkekonst och alla OTROLIGT vassa läskiga instrument de använde. Jag och Emma hittade ett livmoderöppnande handinstrument som genuint såg ut som den VASSASTE metallklon man någonsin sett. Väldigt tacksam att jag slapp bli viktorian, ändå.
Liksom TITTA på den där klon uppe i högra hörnet??? Det var ett fkin GYNEKOLOGISKT INSTRUMENT???? Man kan ju få mardrömmar för mindre honestly
Kul att leva ett liv där "maggot wash" är ett nödvändigt tillskott i medicinskåpet, liksom.
Min personliga favorit var den här, mest för att NIPPLE SHIELD är ett himla roligt ord i allmänhet. Det och det lilla plakatet om killen som upptäckte kloroform, och länge bara använda det för att få sina gäster Real Fucked Up på fester????? Jissus.
Alla museum som har stora flaskor märkta "Cocaina" tillsammans med en människoskalle är ett A+ museum i min bok.
 
Föreläsningen var himla bra den med - killen som hade den var så exalterad och kunde liksom knappt HEJDA SIG med hur mycket coola saker han ville berätta för oss,vilket var himla fint. Att lyssna på smarta människor prata om sina favoritgrejer i världen de kan massa om är ju en av mina favoritgrejer i hela världen, och 10/10  skulle spendera pengar på det igen. På vägen hem åkte vi med Sophie en bit på vägen, stannade till på en pub på Old Street tillsammans med Mats, och så åkte vi hem, fulla med NY KUNSKAP och en massa nya bra anekdoter om hämndfulla medeltida helgon.
 
I fredags insåg både jag och Josh att vi knappt sett varandra på hela veckan, så vi settled in och hade en lugn hemmafredag, som har varit något av ett tema på sistone. Vi spelade Stardew Valley i timtals, avverkade en massa youtubevideor, drack gin, åt upp precis ALLT godis i hela huset, och mös en massa i soffan. Mmmm very good 10/10. Älskar alla dagar vi bara kan scrap all plans och gå tillbaka till våra klassiska helgplaner, tbh.
 
Jobbade i lördags, och hade ett vad som numera har blivit ett klassisk mardrömslördagsskift (innan jag gick till jobbet på morgonen sa Josh "have a lovely day!" och jag bara "it won't be but thanks for your optimism" för verkligen så fort sommarn startar är lördagar bara HEMSKA? stressiga, packade, fullproppat med verkligen de mest KORKADE människor man någonsin stött på alltså herrejisses). Som tur väl är fick jag direkt efter jobbet åka hem till Paul och Emma för en klassisk hangout. Paul gjorde gudomligt god risotto och vi drack massa vin och åt massa snacks och såg på bitar från en hel uppsjö märkliga filmer innan vi till sist settled för Return of the Mummy, vilket var precis den nivån av cinematiskt mästerverk vi var ute efter.
 
Drog hemåt framemot tvådraget, och nästan exakt tolv timmar senare (SÄGER JU att det här är vad vi alltid gör) dök Paul och Cal upp igen hemma hos oss för ett helgmaraton av D&D. Vi utkämpade ett slag mot en av de mest långvariga skurkarna i hela kampanjen (har jagat efter den från och till i typ TVÅ ÅR nu så det var en väldigt big deal kan man säga) i ett museum FULLPROPPAT med en miljon random utställningsobjekt, så för att illustrera det hela byggde Josh den här otroligt stressande kartan till oss:
 
Slutade med att vi besegrade skurken, nästan eldade ner muséet, och nu har blivit arresterade för att ingen någonsin insåg att skurken var en skurk och att det nu mest ser ut som att vi begått ett mord och försökt elda ner ett museum............ WHOOPS. Ser fram emot det stundande Court Room Drama till nästa vecka, alltså.
 
Och så idag har det varit måndag, och jag har spenderat den som vanligt med att städa. Sov konstigt hela natten och vaknade med tungt huvud och hostade jättemycket och snuvig näsa, så tror jag dragit på mig en förkylning över natten vilket jag är VÄLDIGT MISSNÖJD MED. Lyckades få till en städning, men fick göra det himla långsamt och metodiskt för att inte bli för yr i huvudet. Bleh. Har varit så ovanligt mycket sjuk det här året och jag är INTE NÖJD. Suck. Har bett Josh köpa med sig lite glass och Lemsip hem, dock, så förhoppningsvis ska lite varmt te och någon som kan tycka lite synd om en rå bot på det hela.
 
Anyhow. Har nästan INGA PLANER ALLS nästa vecka!!! Jag vet!!! Känns som att jag glömt nåt bara för att det känns så orimligt. Ska spela D&D på onsdag förmodligen, och till helgen är det ännu en Bank Holiday, så kan tänka mig att jag kommer spendera precis hela veckan med att spela Stardew Valley med Josh och precis hela helgen med Paul och Emma, as per usual. Känns mycket bra indeed.