Hej igen! 2021's första inlägg! Januari! Fy sautan vad den här månaden suger!
Mår ju alltid rätt dåligt i januari i allmänhet, men herrejesus den här januari har ju verkligen dragit det konceptet till sin spets. Även fast jag fortfarande nog har en av de bästa lockdownsituationerna man kan önska sig, så börjar det verkligen kännas som om jag har försökt hålla mig över ytan på djupt vatten i evigheter och det börjar bli allt svårare att hundsimma. Blir liksom helt överväldigad av bara ren och skär ledsamhet ibland, vilket jag inte har upplevt på himla länge nu. Usch. Precis alla jag känner mår skit, och det finns inget någon kan göra åt det. Allt är mörkt och kallt och jag saknar mina vänner. Det är fan tungt nu. Bara några månader tills det blir vår nu, men det känns verkligen helt oändligt länge. Känns som om det varit januari i flera år. Har ju kanske inte gjort det enklare för mig själv genom att också bestämma mig för att det är dags att byta jobb (CV-skrivarångest var verkligen det absolut sista jag behövde för tillfället), men men. Är måttet rågat så är det, och så vidare. Får se hur det går - bokaffärsjobb finns det ju inte supermånga av för tillfället, direkt, så får kanske vänta tills det är lite mindre pandemi och se.
 
Anyways, här är en liten samling bilder av mina aktiviteter sen vi hördes sist:
 
Vi firade nyår!!! Det var en mycket märklig men väldigt passande 2020-tillställning i allmänhet. Vi inledde kvällen med att göra egen sushi och dricka Prosecco, innan vi gick och mötte Paul och Emma ute i mörkret och kylan för att se på fyrverkerierna.
Vi letade efter en bra kulle med bra utsikt, och i slutändan hamnade vi på ett gathörn vid Camden Road, där vi till sist sa adjö till det helvete som var 2020 med att skåla i plastglas och skratta åt våra generella liv. Det kändes nästan lite fint, att lyckas få fira in det nya året med våra bästa människor fast hela universum gjort sitt yttersta för att förhindra det. Efter tolvslaget drog vi runt i Camden ett tag, vinkade och önskade gott nytt till folk på sina balkonger, hängde i parken en stund och när vi snubblade hemåt framemot ettsnåret när vi blivit för kalla för att vara ute längre hade vi börjat kalla oss själva för The Night People, the People of the Night, och kände oss rent allmänt som världens kryptider. Jag och Josh kollapsade i soffan och såg på hela första säsongen av Bee and Puppycat i ett enda besatt svep (otroligt bra beslut, Bee and Puppycat är fan det finaste och roligaste vi har), och gick sedan över till att se på tysta, långsamma youtubevideor av folk som gjorde skulpturer medan vi drack överbliven Prosecco. Som jag sa till Josh häromdagen, när vi passerade det där gathörnet på Camden Road där vi firade nyår, så var det verkligen ett minnesvärt nyår, men jag hoppas också att vi tills nästa gång kan få stå på vår balkong och skåla tillsammans med alla våra vänner igen och minnas det med ett litet gott skratt, istället för att göra om det, y'know.
Första veckan i januari flyttade George även ut!!! Det var en otroooooligt long time coming, så det kändes nästan lite overkligt när dagen verkligen anlände. Vi har redan gjort om hans rum till ett hobbyrum, och det är verkligen min nya bästa grej i världen. Vi ska få de sista grejerna från IKEA nästa vecka, och sen kommer vi ha världens bästa craft room of dreams. Är så himla taggad på när vi kan bjuda över folk igen. Vill skryta om det för alla, haha.
Och så köpte jag två väldigt bra vinyler. De bästa presenterna är dem man köper till sig själv, osv.
Jag och Olga utbytte till sist julklappar (vilket visade sig ganska svårt när det blivit olagligt att gå till jobbet aka den enda platsen vi skulle kunna träffas på), och hon hade HANDSYTT den här till mig!!! Älskar honom så mycket att jag till och med lyckats övertala Olga att öppna en Etsyaffär så att hon kan börja sälja dem.
Medan jag är furloughed bestämde jag mig också för att försöka göra lite nytta, så jag skrev upp mig som voluntär för att ge folk COVID-vaccinet!! Fick gå på träningsdag och lära mig använda sprutor och allting, vilket känns läskigt men ändå spännande, på nåt vis. Har ju bara suttit hemma och gjort ingenting ett helt år, så att kunna använda all sin fritid till att göra lite nytta skulle ju känts rätt bra överlag, känner jag. Måste reda ut lite pappersarbete först, så vi får se hur det går, men ändå! A new skill!!!! Being A Good Person!!! Spännande!!!
Hade världens semmelsug så bakade mina allra första egna semlor!! Bullen blev lite knölig och konstig men 100% delicious ändå. Åt två var till efterrätt och två var till frukost dagen efter förra helgen, och det kändes fan lyxigt som bara den. 10/10
Efter alla våra hobbygrejer till sist fått rimliga platser i vårt nya vackra hobbyrum har vi hängivet slängt oss tillbaka in i hobbylivet (efter en kortare paus där vi mest pusslade för JA det är såhär hela våra liv är nu, det är såhär spännande det blir nuförtiden). Spenderade förra söndagen med varsitt glas vin och målade diverse miniatyrer (Josh målade en jätte, och jag fortsatte måla min robotkentaur - återigen ja vi är otroligt coola människor nuförtiden jag vet). Himla mysigt ändå. Även fast jag djupt saknar någon tillstymmelse till socialt liv, så älskar jag verkligen också vår ändlösa mängd av mysiga pysselkvällar. MMmmmmm mys.
Efter George flyttade ut slogs både jag och Josh av någon sorts New Year New Me-impuls, och bestämde oss för att använda vår nya självständighet till att till sist ge oss på alla problemområden i huset som mest bara blivit mer och mer stökiga ju mer karantänsdeppiga vi blivit. Vi döpte tillfället till Sortbala (för att det skulle vara som en festival som varade över många dagar, fast för sorting, GET IT) (ja allt vi gör är att anordna temadagar för oss själva nu, det är där vi är emotionellt och psykiskt i allmänhet). Har varit ett mycket framgångsrikt projekt so far, speciellt med tanke på att THE NIGHTMARE PILE ÄR BORTA TILL SIST!!!!!!! Gud när jag säger att den här högen fkin hemsökt mig i typ ett ÅR nu så skojar jag verkligen inte. Det var något av ett problem innan lockdown, men under lockdown har vi införskaffat såna sjuka mängder nya hobbygrejer att högen helt spårade ur till sist. Fick panik varje gång jag gick förbi den, men insåg också att det inte var nåt att göra åt förrän George var ute och vårt craft room kunde börja användas. Så i förra veckan så fick vi all IKEA-förvaring, och kunde äntligen ÄNTLIGEN göra oss av med the nightmare pile.
Alltså TITTA PÅ DEN HÄR SKILLNADEN. Det är ju som nåt sånt hoarders-avsnitt på TV förfan. Känner mig som en helt ny, bättre person, och mitt liv har förbättrats med åtminstone en miljon procent. Ah. God bless. Älskar't.
Och så denna bilden från igår, när vi spelade världens roligaste D&D-session (vi har gjort en liten minikampanj med några sidokaraktärer några veckor och herregud att inte behöva oroa sig för att ens karaktär måste rädda världen och absolut inte får dö gör verkligen skillnad för vibben i spelandet alltså) och jag avslutade kvällen med att dricka rödvin i badet med en badbomb Olga gav mig i julklapp. Mycket najs. It's not all bad, osv.
 
Så,  ja. Januari har varit tuff i allmänhet, men det visste jag nog att det skulle bli. Vi försöker hålla lågan uppe, så att säga, och trots att allt är så svårt så uppskattar jag verkligen att mitt liv är så bra ändå, trots allting. Att jag kan börja dagen med yoga, en kopp te och en god bok, få sova åtta timmar om natten och dona i huset och göra i princip vad jag vill om dagarna. Det är fan inte fyskam, ändå.
 
I helgen har jag och Josh bestämt att vi ska ha paj-tema, bara för att ha något nytt att hitta på (förra helgen lärde han mig att laga Spaghetti Bolognese, också som Random Aktivitet). Josh ska göra en Shepherd's Pie ikväll, vi ska hjälpas åt att laga en butternut squash-paj imorrn kväll (jag gör degen, han gör fyllningen, perfekt division of labour), och på söndag ska jag prova på att göra citronmarängpaj för första gången någonsin. Och däremellan ansöka till massa jobb och vara både livrädd och exalterad i ganska lika mått!!! Classic!!!
 
Anyways. Nu börjar (paj)helgen snart, so I must go. Hörs!!