30 musikdagar ~ Dag 23

Dag 23: En låt du vill ha på ditt bröllop

Har väl inte direkt planerat att gifta mig någonsin (om jag inte skulle hitta någon sorts romanaktig den rätta, eller något, vilket jag betvivlar starkt), men skulle kunna tänka mig att göra det bara så att jag skulle kunna ha Church On Sunday av Green Day som bröllopsmarsch. Hade varit så episkt x)
Fast då måste bröllopet vara på en söndag, såklart. Och jag måste vara stenrik så jag kan övertala Green Day att komma dit och spela den. Och så kan Simple Plan spela Can't Keep My Hands Off You på bröllopsfesten - de är också inbjudna C:


Okej, så texten till Church On Sunday passar ganska illa, men jag menar, allvarligt, hur underbart hade det inte varit att höra de gitarrerna sätta igång medan man knallar längsmed altargången? ^^
Ironisk trivia är dock att Billie Joe Armstrong skrev Church On Sunday till sin fru som en bedjan att de inte skulle skilja sig - men låt oss ignorera det för stunden x)
Men han kan kanske sjunga When It's Time efteråt då, och väga upp för det. Den är ju kärleksfull så det räcker och blir över ^^

Här är länken till den, i alla fall:
http://www.youtube.com/watch?v=Pl85dn7WE44

Så awesome <3


"If you live with me I'll die for you and this compromise..."

Kategori:

2012-04-30 ~ If we stand for nothing, we'll fall for anything

Valborg idag, då. Sista april. Vet inte riktigt var april tog vägen, men den måste ju ha passerat på något vis. Tänk vad jag har längtat efter april. Sedan i november har jag bara längtat och väntat och räknat ner dagarna, och april har känts sådär avlägset, som om den aldrig skulle komma. Oc nu är den snart över. Hm.
Blev bara lite nostaglisk ett tag där. Jag ska sluta, jag lovar.

Sååå, vad har jag gjort idag? Inte mycket, är svaret. Ländryggen gjorde inte lika ont i morse, så jag tog en välbehövlig sovmorgon efter gårdagens begränsade sömn. Var väldigt gosigt väder ute också, så jag och mamma solade till och med någon timme på altanen. Vet inte om jag fick någon färg, men det var väldigt trevligt att bara ligga där i värmen och ha All Time Low-maraton C:I övrigt läste jag ut min bok, tog ut hunden en runda i solskenet, skrev lite på Hey There, Delilah på dagtid för en gångs skull, och slutligen tog jag en ridtur i paddocken i westernsadeln. Var tvungen att kolla om ryggen håller till på onsdag, då det är hoppträning. Gick svinbra att rida, älskade varenda sekund lika mycket som Jamma - även fast det är galet svårt att vänja sig av med de korta tyglarna - men när jag hoppade av gjorde det ont i ländryggen direkt. Har inte gått över än, och då var det verkligen inget avancerat pass jag gjorde. Så det blir nog ingen hoppning för oss på onsdag. Hera och Elin får åka själva. Mig gör det inte så mycket, eftersom jag inte är världens fan av hoppning, men det är irriterande att jag inte klarar av att använda westernsadeln när den är så galet grym.Anyhow. Så det blir en lugn Valborg för mig idag, mest för att jag är för handikappad för att kunna göra något vettigt. Ska nog lägga mig tillrätta tillsammans med mina kära berättelser och kanske en film medan syster är ute och är social och träffar folk och är sådär som man kanske borde vara som tonåring.
Äh. Ibland är det roligt att inte vara som alla andra.
'Cause I wanna be the minority!, för att citera Green Day. Jag är ganska okej med mitt ganska händelselösa liv. Det är bara folk runtomkring som verkar ha något problem med att jag inte är ständigt omgiven av kompisar. Lite underligt, men dock deras problem. Så länge jag trivs med mitt liv, så är det väl all good, eller hur? ^^

30 musikdagar ~ Dag 22

Dag 22: En låt du lyssnar på när du är ledsen

Det beror lite på vilken typ av ledsen jag är. Ibland är jag ledsen så att jag lyssnar på något glatt för att bli på bättre humör, ibland vill jag bara lyssna på något ledsamt och känna mig förstådd.

Men ett säkert kort oavsett vad det gäller är, såklart, Welcome To My Life av Simple Plan (känns som om jag har nämnt den typ 25 000 gånger under den är 30dagarsgrejen, menmen).
http://www.youtube.com/watch?v=r0U0AlLVqpk&ob=av2n

"To be on the egde of breaking down
And no one's there to save you
No, you don't know what it's like
Welcome to my life".Det var nog strofen som talade mest till mig som trettonåring. Tycker fortfarande att det är bland de finaste bitarna av låten. Älskar den här låten på ett helt annat plan än jag älskar någon annan låt. Den är liksom en permanent del av mig.

Ett annat säkert kort är ofta MCR också, eftersom de är något av experter när det kommer till att pussla ihop trasiga och ledsna människor - som alla är ibland, tror jag.
Jag har märkt att jag ofta lyssnar på Famous Last Words om jag känner mig lite nere. Någonting med den liksom tröstar. Förstår inte varför, men, ja. Så är det i alla fall.
Älskar verkligen en massa aspekter av den, alltifrån gitarrerna, till den där intensiteten, till elden, till Gerards lite spastiska rörelser, och framför allt strofen:

"I see you lying next to me
With words I thought I'd never speak
Awake and unafraid
Asleep or dead."Det spelar ingen roll att han sjunger den en massa gånger. Jag tröttnar inte. Den är så fin. Kärleksfull, nästan. Eller så är det bara min fantasi som lullar ihop någon sorts roman av det hela. Förmodligen. Men jag ser liksom scenen framför mig. Jag vill skriva ner den. Awake and unafraid. Det är finast.
http://www.youtube.com/watch?v=8bbTtPL1jRs&ob=av2e

Give Me Novacaine av Green Day funkar också. Lyssnar faktiskt nästan uteslutande på den om jag är lite deppig, sällan om jag är glad eller bara "normal".

"Give me a long kiss goodnight
And everything will be alright
Tell me that I won't feel a thing
So give me novacaine."
Man vet att det är en bra skriven låt när man först behöver fundera på vad den betyder, och när det är gjort upptäcka att det kan betyda en miljon andra saker också.

Såå, det var några få exempel av mina depplåtar c:

Kategori: