Let the only sound be the overflow, pockets full of stones

Jenni skickade Florence + The Machine – What The Water Gave Me till mig häromdagen och beskrev den som att låta "som att drunkna". Fattade inte riktigt vad hon menade förrän jag lyssnade på den. Shit, alltså. Den är så mäktig men ändå så subtil på något vis, och det låter verkligen som om den spelas under vatten, på något vis. Man kan bara se någon långsamt sjunka ner under vattenytan med fickorna fulla av stenar, som texten handlar om. Så fin. Herrejistanes.
Har lagt till den på min spellista till De Vinglösa. Den passar liksom in i auran hos de andra låtarna och känslan jag siktar på att ha i berättelsen i allmänhet. Plus att hela "fickorna fulla med stenar"-grejen lät som en väldigt cool/tragisk grej man kanske kunde väva in där på något vis. Den ska ju ändå utspela sig i Karlskrona, som trots allt är en sjöstad. Får fundera på det där.
 
Anyway.
 
 
Det är förmodligen en bra sak att man inte vet i förväg vilka dagar som kommer suga, för i så fall hade jag inte ens brytt mig om att stiga upp i morse alltså. Suck.
Bytte våning för första gången på typ två veckor idag, till en våning som har 15 rum istället för 12 som den jag brukar städa har. Till saken hör även att 13 av de rummen (varav typ hälften var businessrum som är extra jobbiga att städa och tar extra lång tid att städa) var reserum, som oftast tar minst en halvtimme att göra klart. GÅNGA EN HALVTIMME TRETTON GÅNGER SÅ FÅR NI FRAM EXAKT HUR ROLIGT JAG HADE DET PÅ JOBBET IDAG.
 
Eftersom jag hade cirka en miljard rum tog det ju därmed extra lång tid, vilket innebar att en hel massa gäster började komma innan jag hade städat klart deras rum, vilket gjorde dem asarga så receptionisterna kom upp stup i kvarten och bara "kan du städa klart det där rummet lite snabbt gästerna har väntat i en timme och är väldigt ledsna !!" ("ledsna" i det här fallet är en finare omskrivning för "helt vansinniga").
 
Hade väl varit en sak om jag bara fått jobba till typ halv fem, men nu gick det ju ut över typ alla delar av hotellet också. SIGHS DEEPLY.
 
Blev i alla fall klar vid halv fem, tog mig hem och var allmänt trött på världen i allmänhet. Tog en tupplur på typ en och en halv timme, åt Ben & Jerry's och såg på dumma Let's Plays på Youtube. Yeah. Hade ambitionen att stryka, men. WELL.
 
Imorrn ska jag i alla fall träffa Elias en stund efter jobbet - skulle tydligen bort till en av hans kompisar och bada i hans pool, så ja. Får se. Den här sommaren är ingen badsommar för mig, tror jag (vilket är rätt dumt med tanke på hur OLIDLIGT VARMT det varit i evigheter). Plus att det faktum att typ HELA UNIVERSUM försöker få mig att bada fast jag inte vill gör mig ännu mer anti hela grejen, så ja. Tror jag mest ska sitta vid poolkanten.
 
Nu ska jag i alla fall se på avsnittet av  In The Flesh jag var tvungen att sluta titta på mitt i igår pga åskan. Har saknat de ledsna små zombierna.

Hipster music on cassette, but you probably don't know them yet


Generellt älskar jag åskstormar, men när det innebär att wifi:et måste kopplas ut för att inte mördas av åska är jag inget större fan. JAG VAR MITT INNE I ETT IN THE FLESH-AVSNITT OCH TROR JAG PRECIS TILL SIST BÖRJAT GILLA KIEREN OCH SIMON TILLSAMMANS ("there's what i believe, and then there's you" OK U GOT ME I SHIP IT)  YOU CANT JUST DO THIS.

Som plåster på såren maratonlyssnar jag på Pop 101 och skriver på Secret Star Service. Kombinationen av studsig pop och en dramatisk slutstrid är förvånansvärt effektiv. Hm.ALSO en liten trevlig sak jag såg på tumblr idag som gjorde mig lycklig på en djup nivå:LIKSOM


YES HELLO FRIEND DET ÄR REDAN GJORT OCH DEN ÄR CURRENTLY 180 SIDOR LÅNG OCH HETER SECRET STAR SERVICE 


(folk efterlyser en bok om EXAKT det jag skriver om det här gör mig så lycklig ahh)

Some things just go together, like higher, desire and fire

PEOPLE REJOICE DET FINNS OFFICIELLT NY MARIANAS TRENCH-MUSIK UTE I VÄRLDEN FÖR Marianas Trench – Pop 101 SLÄPPTES IDAG OCH DEN ÄR KONSTIG OCH GLAD OCH RÄTT O-TRENCHIG MEN FANTASTISK       MIN NYA BILKÖRARJAM I CAN FEEL IT
 
(plus nivån av självironi i den här låten är nästan överväldigande med tanke på att den är en assarkastisk guide till att skriva "den perfekta poplåten" näR JOSH RAMSAY AKA SÅNGAREN I MARIANAS TRENCH VAR EN AV LÅTSKRIVARNA BAKOM CALL ME MAYBE liksom wow ok din självdistans är impressive dude)
 
 
Anyway.
 
Har haft min första lediga dag på nästan en vecka idag, och den spenderades helt ultimat, basically. Satt uppe till fyra på morgonen och arbetade mig igenom första säsongen av In The Flesh (och fick mitt hjärta krossat i triljoner småbitar  EN SERIE OM ZOMBIER BORDE INTE FÅ GÖRA MIG SÅ KÄNSLOSAM MEN HERREJESUS det är fan det sorgligaste finaste hemskaste jävla grejen jag sett på länge varför händer såna här serier alltid mig make it stop jag skulle ju inte engagera mig så mycket i den här ZOMBIER ÄR INTE ENS ETT AV MINA FAVORITMONSTER WHY THIS), vaknade vid halv tolv och åkte efter frukosten till Ronneby för att gå på spa med resten av familjen. Fick ju ett presentkort på massage i födelsedagspresent, så använde det idag.
 
SÅ SKÖNT DET VAR. Herregud. Höll på att somna på slutet, och det var så skönt att få alla knutor och onda punkter i kroppen åtgärdade. Ah.
När timmen var över var jag så avslappnad att jag kände mig som i en annan dimension, och vi badade i en av poolerna en stund innan vi bytte om och åkte vidare till Café Mandeltårtan, som ligger en liten bit från spaet och är 1. HELT JÄVLA BEDÅRANDE med massa gamla omaka möbler och prydnadssaker och fina skyltar och grejer, och 2. hade HELT FANTASTISKA bakverk. Tog nåt som hette Isak-tårta som basically var som om man lagt grädde ovanpå kladdet inuti en riktigt kladdig kladdkaka. Det var GUDOMLIGT.
 
Åkte hem efter det, spenderade en stund i min säng eftersom jag var så trött att jag inte visste vem jag var knappt, och sedan dess har jag mest sett det nya Teen Wolf-avsnittet och avverkat ännu ett avsnitt av In The Flesh (alltså Kieren får mitt hjärta att krossas SÖTA FINA LILLA ZOMBIEÄNGEL KAN NÅGON RÄDDA HONOM FRÅN VÄRLDENS ONDSKA PLS AND THANK U also saknar jag Rick med intensiv passion även fast jag vet att det är Kieren och Simon som får ihop det men jag saknar fortfarande Rick så mycket JAG HADE SÅ MYCKET HOPP FÖR KIEREN OCH RICK VAFAN       RICK      LEV UPP IGEN DIN JÄVEL)
 
Så, ja. That's it, basically. Imorrn börjar jobbet igen, och så jobbar jag fram till söndag igen, när Klanen ska komma hit och äta pizza och mysa en massa. Tills dess ska jag se något avsnitt till av In The Flesh, lyssna på soundtracket (som är SÅ FINT ugh) och bara generellt långsamt förvandlas till en emotionell pöl pga av fUCKING ZOMBIES           IM A GOOD PERSON I DONT DESERVE THIS
 
 
 
 
SIDENOTE: klippte mig ju igår, och tror inte jag visat några före och efter-bilder - blev rättså stor skillnad den här gången faktiskt (främst eftersom jag var långhårig som FAN när jag väl skulle klippa mig):
 
Före:
 
 
 
Efter:
 
 
(Tog den här bilden idag under mitt sänghängande efter spaet så har 1. ofixat hår, och 2. inget smink, men idk håret är så kort att det funkar att inte styla det (vilket är en jävla DRÖM tbh). Plus att det får mig att känna mig lite som en lilahårig version av Karen Gillan, och det är ju alltid ett massivt plus (även fast Karen slår mig med typ fem miljoner ljusår för att hon är en TOTAL BABE men ändå)
 

Så, ja. Det var nog allt jag hade på agendan idag. Jag ska återvända till mina stackars zombies nu.