Can't break free from the things that you do

Snubblade över Joan Jett & The Blackhearts – I Hate Myself For Loving You och påmindes om min djupa kärlek till klassisk rock alltså åh. Måste titta på The Runaways igen alltså - och börja lyssna på dem igen. Fattar inte varför jag slutade med det från första början, för goddammit vilken rock n' roll girlpower det är i detdär bandet. Woah.
 
Har i vilket fall spenderat dagen hemma hos Suss - vi klöv ved och staplade upp inne i hennes uthus så att de har ved till vintern. Var inte speciellt jobbigt eftersom jag bara staplade ved, men man blev ganska trött på ved ganska snart för det tog aldrig slut herregud.
Till sist gick vi in för att äta middag, och efter det fikade vi, och sedan blev vi kvar och gosade med Arvid och tittade på en best of Robert Gustavsson-film och hade det allmänt mysigt en stund, which was nice. När vi var klara var det kväll och då var det ju ingen mening att fortsätta, liksom, så vi åkte hem, och nu sitter vi och tittar på We Bought A Zoo och äter salta pinnar (han som spelar tonårs-Sam i Supernatural har en av huvudrollerna och jag aww:ar mer än jag borde för han är helt goddamn bedårande). Helt okej lördag måste jag säga.
 
Nu ska jag försöka styra upp Sectangelus och börja skriva på nästa plot, kolla youtubevideor jag missat, och slösa bort mitt liv på tumblr. Ska se om jag kan passa in några Doctor Who-avsnitt också.
 
 

You love me like a car wreck wrapped around a tree

DET ÄR HELG WOHOOOO
 
Och goddammit jag är astrött. Har inte varit speciellt överdriven aktivitet i skolan den här veckan, men jag antar att det är tillräckligt att bara behöva vänja sig vid att vara där. Ska bli skönt att inte göra någonting i helgen och bara sova och återhämta sig lite.
 
Dagen passerade i vilket fall rätt smärtfritt - började dagen med sociologi, där vi pratade om fri vilja och vad frihet egentligen är och sociala normer och en massa annat intressant. Efter det var det svenska, där vi började prata om språkhistoria (eller det är väl mer fortsatte prata för det var det sista området vi hade i svenskan i tvåan också). Efter maten var det samhäll, där vi gick igenom ideologier och sådär, vilket också var rätt intressant eftersom vi hade missat en del information när vi gick igenom det i tvåan. Slutade vid två, which is nice, och när jag satt vid busstationen och väntade på bussen smsade mamma mig och frågade om jag ville ha skjuts hem eftersom hon skulle åka hem tidigt - och det ville jag ju såklart. Vi åkte inom Jysk och köpte en kudde till mamma, och åkte sedan hem och väntade på att Adde skulle komma med pizzorna han skulle köpa med sig hem från jobbet. Hann bli väldigt hungrig innan han väl kom, och då slängde jag i mig hela pizzan på typ fem minuter - med konsekvensen att jag blev asmätt.
 
På kvällen åkte vi bort till Hanna och Henke för att fira dem och Arvid som ju fyllde år i somras men because Arvid föddes har vi inte haft tid med nåt firande. Vi fikade lite, småpratade och sådär och hade det allmänt trevligt, så jag kan inte klaga (förutom att jag var så mätt från pizzan att jag inte kunde äta några kakor.... :c).
 
Bilder från kvällens aktiviteter:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och nu sitter jag i soffan och väger mellan att skriva på Sectangelus (vet till sist efter att ha funderat på det hela dagen vilken plot jag ska lägga in var - någolunda i alla fall, så jag kan fortsätta på den), gå och sminka av mig och byta om till mjukare kläder eller titta på Moving Alan (för hallå Misha Collins). Blir förmodligen en blandning av alla alternativ.
 
 
 
 

You're on my life long list of wishes

Kan inte fatta att den första riktiga skolveckan i trean snart är över. Herregud, ibland passerar tiden så fort att det skrämmer mig. Och i skolan pratar lärarna oavbrutet om studenten och gymnasiearbetet och man bara LALALALA JAG HÖR INTE JAG BEHÖVER INTE ALLS TA TAG I MIN FRAMTID INNAN JULEN LALALALAAAA. Det är rätt jobbigt, men jag antar att man inte kan gömma sig för vuxenvärlden hela livet. Måste ta tag i det nån gång.
 
I vilket fall. Idag gick faktiskt bättre än väntat. Började dagen med klasstid och sedan Ledarskap och Organisation, som gick bra - vi pratade mest om teoretiska prylar och hade föreläsning och sådär, vilket passar mig utmärkt. Efter det var det mat och sen hade vi filosofi och engelska på eftermiddagen, men man kan väl säga att det blev lite si och så med den saken med tanke på att vi skulle ha skolkort och spexkort hit och dit. Gick och bytte om innan engelskan började - underhöll nog resten av skolan när alla treor gick runt och såg ut som idioter i alla fall (eller, jag vet att det gjorde det för jag har sett treor göra det i två år nu och det är underbart att se alla kostymer och försöka lista ut vad alla klätt ut sig till). Vår klass hade kommit överrens om att vara superhjältar och superskurkar, och alla i hela klassen hade faktiskt ansträngt sig och hade kostymer och sådär, vilket gjorde mig glad för min klass tenderar att vara ganska oengagerad at times. Jag var superskurk (i princip den enda men hallå superskurkar är det bästa som finns hur skulle jag kunna motstå - dessutom let's be honest skulle jag inte kunna vara något annat än skurk med tanke på att min garderob är typ uteslutande svarta och/eller andra mörka kläder), och hade min peruk, min födelsedagsklänning, trasiga strumpbyxor, mina skyhöga klackskor,spetsfingerhandskar (som jag älskar btw kan jag ha dem alltid), nitarmband och en mantel gjord av en av mammas gamla gardiner (man tar vad man har liksom). Gillade faktiskt slutresultatet en hel del - såg väldigt superskurkig ut i alla fall.
 
Efter vi hade tagit kortet tog jag, Malin och Linnéa ett kort på bara oss (bara för att det finns skamligt lite kort på Klanen generellt - jag och Malin lovade att det ska bli ändring på det nu när jag har nytt minneskort till kameran) i våra superhjälte/skurkmunderingar.
 
 
Jag var då nån sorts superskurk (jag och Malin kom på ett coolt skurknamn men jag minns det inte nu :c), Malin var Superman, och Linnéa ägde kopiösa mängder ljusblå saker, så vi kallade henne Freeze (vilket jag antar betyder att hon har nån sorts fryssuperkrafter). DET HÄR KORTET GÖR MIG VÄLDIGT LYCKLIG OK JAG VET INTE VARFÖR.
 
I vilket fall. Vi hade bitvis av filosofi och engelska däremellan i alla fall - filosofin var mest genomgång vad vi ska göra i kursen. Det verkar vara hur intressant och läskigt som helst - vi ska typ diskutera meningen med livet, vad som händer efter döden, om fri vilja finns och sådär. En av de första frågorna läraren ställde var typ "hur kan vi vara säkra på att rummet vi sitter i faktiskt existerar, och att inte allt bara är en illusion" och man bara "holy shit huR VET MAN EGENTLIGEN ATT DET FINNS VAD ÄR SANT VAD ÄR LÖGN WHAT IS LIFE". Kommer nog bli en hel del existentiella kriser under de där lektionerna känner jag - men jag ser fram emot det. Verkar asintressant. Engelskan var mest att läsa igenom ett gammalt Cambridge-prov (alltså ett stort, svårt och dyrt prov man gör i trean för att få ett intyg på att man kan prata avancerad engelska - man måste ha det om man, som jag, ska plugga utomlands och sådär) och prata med läraren om sina ambitioner.
Tror det blir bra kurser det också - min engelskalärare lovade att ge mig mycket skrivuppgifter eftersom jag sa att jag gillade det, så jag tror jag gillar henne c:
 
Mamma och pappa kom och hämtade mig efter skolan, och så åkte vi hem, åt skum soppa och tittade på Warm Bodies innan jag hamnade här. Vet inte vad jag ska göra nu riktigt. Tror jag ska redigera lite på Dimidium faktiskt - det är redigeringsdag idag och jag har faktiskt redigerat en hel del i skolan mellan lektioner och sådär. Är så himla mysigt att återse Josh och Delilah att det inte riktigt går att beskriva, så att redigera det är väldigt nostalgiskt och mysigt (även fast en del stycken är väldigt cringe och jag undrar vadfan jag tänkte när jag skrev det men ändå).
 
Så det får nog bli redigering med inslag av tumblrpauser. Ja, det låter bra.