I will not forget the sound of you and me

Har varit en ganska bra dag idag, faktiskt. Började dagen med engelska där vi satt i caféet och tjurade över de tråkiga uppgifterna vi tvingades göra, jag berättade för Jenni om origins-berättelsen jag slängde ihop om Secret Star Service över helgen - som hon kommenterade med ett "alltså ÅH allt med den här berättelsen är så magiskt" och verkade allmänt på tåget som tur väl var. Efter det hade vi psykologi där vi pratade mer om intelligens och fick reda på hur vi ska examinera området - ska bli askul och till skillnad från i engelskan får vi verkligen använda vår kreativitet för att komma på ett bra examinationssätt (läraren sa till och med "jag tänker inte ta hänsyn till betygskriterierna medan ni utformar examinationerna eftersom det förmodligen bara gör er mindre kreativa" alltså enGELSKALÄRAREN TAKE NOTES) - varje elev har en egen sorts intelligens som vi sedan ska utforma ett sätt att testa. Någon gång efter påsk ska sen hela klassen göra varandras experiment och se vilken intelligens man har eller är bra på och sådär. Jag har språklig intelligens. Ska bli så jäkla kul alltså wow.
 
På samhällen tröttnade jag till sist på att sitta och stirra på samma meningar för 700:e gången i min samhällsuppsats och skickade därför till sist in den till läraren. Skönt att bli av med den, to be honest.
När skolan var slut gick jag med Malin och Katta och åt lunch bestående av pizza, gick och köpte träningskläder till mig i form av yogabyxor och ett träningslinne (har tränat i mjukisbyxor sedan vi började och det var så varmt att jag inte orkade med det längre) och hängde i Kattas lägenhet och tittade på MTV Rocks en stund (en kanal som vi verkligen borde skaffa asap för övrigt) innan jag bestämde mig för att jag hade mycket att göra och gick vidare mot ett av hotellen i stan där jag var och sökte sommarjobb för någon månad sen. Eftersom jag inte direkt kommer få några jobb på grund av min avancerade utbildning eller min långa jobberfarenhet (heh), så insåg jag att jag var tvungen att väga upp för det med entusiasm, så jag gick dit för att fråga hur det gick med att utse sommarjobbare. Detta besök resulterade i att jag hux flux blev inkastad i mitt livs första jobbintervju. Tydligen var de mitt inne i processen att utse sommarjobbare och höll på att kalla in till intervju och sådär, så jag fick sätta mig med hotellchefen i restaurangen och prata en stund. Hoppas verkligen att jag gjorde mig minnesvärd på ett någolunda bra sätt och att det framgick att jag bokstavligen kan jobba var som helst när som helst och med vad som helst så länge jag får ett jobb. Desperation is the new sexy, liksom. Eller nåt. Ska gå till det andra hotellet där jag sökte så snart som möjligt och hoppas att det blir samma sak där. Två jobb samtidigt hade ju inte varit fy skam alltså.
 
Var alltså ganska nöjd när jag åkte hem, tog en glass för att fira och upptäckte några timmar senare exakt varför detta var en dålig idé när min nya träningsoutfit fick mig att se ut som en strandad val. Eh.
Av någon anledning motiverade detta mig till att jobba extra hårt på gymmet - kände mig väldigt stark och kunde köra på mycket tyngre vikter mycket intensivare och liksom njuta av smärtan på något vis. Känns i kroppen att man gjort nåt vettigt - plus att jag faktiskt inte känner mig lika strandad val-aktig längre.
 
Kom hem, duschade, hade balklänningsångest (antingen finns det inget fint eller så finns det jättemycket fint som kostar typ 3000:- alltså vARFÖR), och tittar nu på Sleepy Hollow innan jag ska gå och däcka. Imorrn ska jag och Elias äta årets första glass från Glassiären under håltimmen. Om inte det gör tisdagen värd att kämpa sig igenom så vet jag inte vad.
 

We swam among the northern lights and hid beyond the edge of night

Har varit fullt ös hela helgen mer eller mindre - först filmkvällen mellan fredag och lördag, sen direkt hem och vidare till födelsedagsmiddag hos Vickan, och idag har vi spenderat större delen av dagen hos mormor i färd med att hjälpa henne med lite grejer som behövde göras i och runtomkring hennes hus. Kom dit vid tiodraget och åkte hem runt fyra-fem. Jag hade varit uppe alldeles för länge och skrivit på Secret Star Service och hade inte fått sova i min egen säng på hela helgen, så jag var inte superpepp på arbetsdagen från början ens. Gjorde lite nytta, sedan lite halvhjärtad nytta, och sen ingen nytta alls. I slutet av dagen släpade jag mest runt i trädgården och frös och var trött och gnällde på hela min generella existens. Ugh.
 
Var helt slut när vi kom hem igen (vi var utomhus i typ sex timmar i sträck i waS NOT MADE FOR THIS), och tog med mig datorn upp på mitt rum och låg nerbäddad i sängen och avverkade/sov mig igenom majoriteten av två Star Trek-avsnitt och tittade om på Bo Burnhams perfekta standupshow what. innan jag ansåg mig lite mer kapabel att leva och gick och åt kvällsmat och snurrade runt på tumblr en stund.
Tror jag ska återvända till Secret Star Service nu och fixa till alla tveksamma formuleringar jag skrev igår natt (fördelen med att skriva mitt i natten är att jag är som mest kreativ då, men nackdelen är att jag ofta formulerar allt väldigt bisarrt och har med typ en miljon stavfel och skit så ja).
 
Måste ägna typ hela nästa vecka åt att lära mig räkna matte igen inför högskoleprovet på lördag.
 
 

I will be saved for one more day until the sun makes the hills its grave

Jag har återvänt från filmkvällen hos Katta och Marcus. Har varit hur bra som helst - vi såg en asmysig fantasyfilm som hette Stardust och som nog går upp på min favoritfilmslista, samt Insidious 1 & 2Insidious såg jag inte så mycket av eftersom jag, well, somnade, men det jag såg verkade lagom läskigt och spännande och sådär. Somnade vid femdraget och vaknade igen runt ett, då meningen var att jag skulle ta 13.43-tåget hem. Hade nog hunnit om det inte varit för att jag 1) hade rätt tight tidsmarginal innan jag gick dit 2) välte en massa möbler på restaurangen där vi var och åt brunch 3) tog för lång tid på mig att säga hejdå till alla, och 4) är en allmän slöröv. Så ja, jag missade tåget så mamma fick köra in till stan och hämta mig. Heja.
När jag kom hem gjorde jag lunch till mig själv i form av favoriten äggröra + kaviarmacka och tog en dusch, och har sedan dess typ bara legat i soffan och återhämtat mig och läst lite bloggar. Vid halv sex ska vi nämligen iväg och fira Vickan och hennes familj och äta middag och allt sånt där. Blev spontanbokat igår efter att Vickans mamma fått reda på att Vickan skulle vara hemma i helgen eftersom hon skadat foten. Är alltid jättesvårt att tima våra träffar, så man får passa på när man kan. Ska bli trevligt att träffa henne igen och förhöra henne om hennes flytt till Texas och allting. Lever i konstant saknad efter den människan.
 
Ska gå och göra mig i ordning om en kvart eller så, men tills dess ska jag nog ta och skriva lite mer på en ursprungsberättelse i Secret Star Service som gör mig väldigt excited och som skapades väldigt spontant när jag diskuterade berättelsen med Linnéa i skolan igår. Secret Star Service's karaktärer har verkligen ett life of their own alltså. Herregud.