Utmaningsbomb: Fråga 33

33) Vad var den senaste saken du köpte?
 

Tja, eftersom min skola ligger rätt centralt mitt inne i stan, och jag ofta behöver vänta rätt länge på bussen, så handlar jag prylar rätt ofta. Min budget pallar dock inte med det alldeles för mycket, så jag har sparat en del den här månaden.
 
Men det senaste jag kan minnas att jag köpte var nog, med undantag för fika som jag köper varje onsdag, två nitarmband, ett par svarta shorts med dragkedjor och ett par svart-och-röd-randiga strumpbyxor på Shock när vi var där när vi var i Stockholm. Utan tvekan tre av de bästa prylarna jag någonsin spenderat alldeles för mycket pengar på. Vill bo i dem för alltid, och har haft på mig nitarmbanden mer eller mindre varenda dag sedan jag köpte dem.
 
DE ÄR PERFEKTA, JAG VILL KÖPA HELA SHOCKS KLÄDLAGER. <3
 
 

Yellow Bricks - en sammanfattning

Så, eftersom Hey There, Delilah nu avslutats och allt har samlats ihop och sammanfattats och sådär, så tänkte jag att jag kan introducera er lite närmare till nästa projekt - som ni dessutom kommer få läsa! :3
 
När jag beslutade mig för vad jag ville skriva härnäst, så visste jag att jag ville sätta upp en utmaning för mig själv, se hur långt jag kunde sträcka och anpassa min fantasi och se vad jag kunde komma på. Utmaningen i sig var inte så svår att komma på. Jag har velat prova den i evigheter.
 
I alla fall, utmaningen var att skriva om den här:
 
Det här otroligt awesome albumet är gjort av ett av mina favoritband, Marianas Trench.
 
Ever After, som albumet heter, är ett konceptalbum med en historia rakt igenom, och när jag var på Cypern i början av sommaren och lyssnade på skivan under ett Marianas Trench-maraton, så tänkte jag: "Varför kan inte jag göra min version av den där historian?"
Den här idén var så lockande att jag efter det började jobba med att lyssna igenom alla låtarna och försöka få till ett koncept som följde låtarnas ordning, budskap, text och känsla i största möjliga mån. Det var rätt knepigt emellanåt, men det var ett bra test, och jag klarade det. Historian jag kom på var visserligen hästlängder ifrån den Marianas Trench tänkt ut (originalhistorien handlar om ett sagoland fyllt av prinsar, prinsessor i torn, onda häxor och sådär. Min version är inte det), men det var meningen också, och jag gillar faktiskt grundidén.
 
Så, vill ni ha en sammanfattning nurå? SÅKLART NI VILL.

YELLOW BRICKS - SAMMANFATTNING:
John Merrick har alltid älskat att skriva, och redan när han är tjugo år gammal skriver han en fantasy-humorbok, Marionette, som blir en enorm succé världen över med dess charmiga huvudperson Porcelain.
Helt oförberedd på att hans största dröm ska gå i uppfyllelse så snabbt, tyngd av press och gamla demoner, flyr han i sällskap av sin amstaffvalp Jake ut till den lilla lummiga byn Falwick, belägen långt inne i Skottlands djupa skogar, för att skriva på Marionette's uppföljare, Toy Soldiers.
 
Falwick är ett litet samhälle där alla känt varandra sedan barnsben, och som nyinflyttad främling granskas John i sömmarna. Johns lägenhet ligger placerad ovanpå en tatueringsstudio, som drivs av vackra, bitska Morgan, som genast fångar Johns intresse trots att hon verkar hata honom intensivt.
 
Men något stör den rofyllda tillvaron i Falwick. Brev börjar sändas hem till John, brev från en okänd avsändare som menar att de är gjorda för varandra, och att han borde ge upp Morgan. John avspisar dessa brev först som vanliga fanbrev, men när breven blir mer och mer obehagliga, och andra mystiska saker börjar inträffa runt om i byn börjar han bli orolig.
 
Så inte nog med att han måste övertyga Morgan om att hon egentligen gillar honom, hålla sig undan från vem det än är som verkar veta precis vad han gör och var han är hela tiden - han måste även komma på det perfekta sättet att avsluta Toy Soldiers.

Men vad John inte är medveten om är att fantasi och verkilghet ibland kan samarbeta på de allra konstigaste sätten.
Speciellt i slutet av de gula tegelstenarna.
 Så, det var bara en kort sammanfattning av vad som kommer hända. Det här är faktiskt första gången någonsin jag har en kille som första huvudperson, har alltid haft kvinnliga huvudpersoner innan. Men jag antar att nu när jag har skrivit från Joshs perspektiv rätt mycket så har jag blivit lite mer såld på idén.
 
Kommer bli roligt att börja skriva på den!
 
Planen är att jag ska följa hela Ever After-albumet, i ordning från början till slut. Varje kapitel (eller del med flera kapitel i, beroende på hur lång varje del blir) är en låt där jag försöker fånga det som händer i låten och skriva om det i kapitlet. Vi får se hur det går!
 
Första låten, den som kommer vara inledningen till berättelsen, är Ever After.

Lyssna på den, och se om ni kan gissa er till vad första kapitlet kommer handla om! :3
(Dessutom är låten sjukt bra som den är och värd att lyssna på oavsett).
 
 
Vad tycks? C:
 

Darken your clothes or strike a violent pose

Hej igen allihop! Jag har fortfarande inte riktigt kommit över det faktum att Hey There, Delilah är slut, det känns fortfarande rätt overkligt, men jag kommer nog över det. Jag ska ju redigera den en massa, och så har jag tusentals idéer till vidsidanavhistorier som jag kan skriva om jag saknar dem för mycket. Bland annat hur huvudpersonernas liv skulle sett ut om inte Delilah fått cancer och dött, och en om hur Vincent och Billy träffades och blev tillsammans :3
 
I övrigt har jag inte sysselsatt mig med så mycket (en vanligt förekommande sak på helger, har jag upptäckt). Var borta och fikade hos mormor på förmiddagen och hjälpte henne att förstå Facebook som hon precis skaffat, och när jag kom hem satt jag och skrev klart HTD och blev emotionell, något som jag fick kväva genom att titta på Straight To DVD en gång till efter att jag gått ut med hunden.
Man kan inte låta bli att älska All Time Low efter det. De är som tioåringar i 25-ish-åringars kroppar. Helt underbart. c:
 
 
Efter det lullade jag runt på Tumblr, åt kvällsmat och mejlade SYV:en om att jag vill boka en tid och prata om Edinburgh med honom. Är så galet förvirrad att det inte är klokt O.o
Ska nog ta och måla naglarna och lite sådär nu, och sedan avrunda kvällen. Kanske, kanske att jag börjar skriva på nästa projekt också, eller så sparar jag det till nästa helg. We'll just have to see vart inspirationen tar vägen :3