2012-01-31

WTF? Sista dagen i januari? :o Såg det nu precis när jag skulle skriva blogginlägget. Vart har den här månaden tagit vägen? Detta måste ju betyda att det var en hel månad sedan det var nyår, vilket betyder att det var en månad sedan jag såg Vickan senast. Alldeles för länge, men inte speciellt lång tid med våra mått mätt. KAN INTE NÅGON FYLLA ÅR SNART SÅ JAG FÅR TRÄFFA DIG, MÄNNISKA?!

Det är väl den femtonde mars nästa gång, då. Suck.

Anyways. Har varit en väldigt... fridfull dag idag. Eftersom Suss var ledig idag, så blev jag automatiskt det också, vilket inte är helt fel. Spenderade största delen av dagen i soffan (varför känns det som om jag skriver det i varje inlägg...?) och fick en massa gjort på min senaste berättelse, "Hey There, Delilah". Tror jag skrev typ tio sidor eller nåt. Feels good. Gillar verkligen den berättelsen. Känns liksom som om den har potential.

Döpte och baserade till viss del den efter denhär låten av Plain White T's (som är ganska långt från min vanliga genre, men som på nåt sätt har charmat mig: http://www.youtube.com/watch?v=h_m-BjrxmgI&ob=av2e

Tänkte faktiskt aldrig kombinera ihop låten med berättelsen - fick idén innan jag tänkte på låten, faktiskt. Men när jag hade börjat sätta ut lite stolpar för berättelsen, så behövde jag ett namn till huvudpersonen. En positiv sak med detta är att när jag behöver ett namn till en karaktär så brukar jag inte behöva leta efter det. Oftast räcker det med att jag tänker på karaktären en stund, och så brukar liksom ett namn bara lägga sig över karaktären, som en bubbla med en pil. "Det här är jag", liksom. Vet inte om det här är normalt eller inte, men det är väldigt behändigt när man, som jag, behöver producera sjukt mycket namn till alla karaktärer som bara dräller in överallt. Så, anyways, till "Hey There, Delilah", tog det ett litet tag att få den där namnuppenbarelsen. Men så tänkte jag lite på själva huvudpersonen, och så började helt plötsligt den där Plain White T's låten spelas i mitt huvud. Jag tror jag hade hört låten typ en gång innan, men den playade sig själv i mitt huvud ändå, som om den liksom legat på lur där jättelänge. Jag hörde den första raden "Hey there Delilah, what's it like in New York city?", och så tänkte jag allvarligt? måste jag döpa människa till Delilah? JAG VILL INTE!
Jag tyckte inte det var ett speciellt fint namn, men när den där bubblan hade dykt upp över huvudpersonen så gick den inte att få bort. Skitirriterande. Men efter ett tag så blev det det enda alternativet, och jag tycker inte att namnet är speciellt fult längre.
Totalt meningslös anekdot, men en liten inblick i en författares kaotiska hjärna.


Plain White T's - orsaken till min huvudpersons underliga förnamn...


Planerar att översätta den och lägga ut den på fictionpress.com när den är klar. Vill se vad folk tycker om den, eftersom jag faktiskt gillar den ganska mycket.

Var ute i stallet och pysslade lite med pållarna en stund, och sen, tja, återvände jag till soffan igen (herregud, jag låter som världens värsta soffpotatis. Vilket jag är) lagom till Elin kom hem.
Tja, jag får trösta mig med att jag imorrn ska jobba mer eller mindre hela dagen (eller i allafall åtta till tre) och sen rida ett tufft dressyrpass med Jamma. Det får väga upp för allt latande jag har gjort idag.

Nej - åter till skrivningen! :D

/M
Kategori:

2012-01-30

Underbar start på arbetslivsveckan idag. Var på Susanne's jobb i typ två timmar på en lite lagom "introduktion", fick sedan skjuts hem så jag var hemma vid typ halv 11, och gick då ut och tränade lite dressyr på pållen. Det gick svinbra! När jag hade mjukat upp henne lite och gjort lite lösgörande grejor, så gick hon helt sjukt snyggt i form utan att jag knappt behövde göra något. Man kunde riktigt känna hur hela hennes rygg bara buktade upp sig. Så fin hon är, min lilla sötnos ^^ Dock var hon helt slut efteråt, så nu blir det nog vila för henne tills på onsdag när det är träning i ridhuset :)


Jam Session, min (nästan) egna angloarabiska pärla <3


Nej, nu tycker jag att det är dags för en LISTA! Snodde den från någon blogg som jag har glömt bort, så om ni skulle se den någon annanstans, så är det inte direkt... underligt. ^^ Anyways:

1. Hur gammal är du om 5 år? MATTE NÄR MAN ÄR LEDIG?? WTF?! Men typ 22, antar jag xD
2. Vem tillbringade du minst två timmar med idag? Elin, som har hållt mig sällskap i både stallet och i soffan ^^
3. Hur lång är du? Någonstans runt 170, tror jag.
4. Vilken är den senaste filmen du sett? Om man inte räknar med "Hidalgo" som jag kollar på just nu, så är det nog "Invention of Lying" med Ricky Gervais - som var förvånande bra och nog åker upp på min favoritfilmslista :) 
5. Vem ringde du senast? Det vete fan... Elin, tror jag.
6. Vem ringde dig senast? Elin också. Verkar som om min syster är den enda jag kommunicerar med.
7. Hur löd det senaste sms:et du fick? "Ok" från mamma. Spännande! :o
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Sms:a. Suger på att prata i telefon. Är världens tråkigaste, entonigaste människa.
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta sedan typ -93 - still going strong ^^
10. När såg du senast din mamma? I morse vid typ 05.45, när hon kom in och sa hejdå innan hon drog till Schweiz på jobb. Snyft.
11. Vilken ögonfärg har du? Blå, typ. Mer eller mindre i olika ljus.
12. När vaknade du idag? 05.30 - min tur att fodra hästarna.
13. Vilken är din favoritjulsång? "My Christmas List" med de eviga älsklingarna Simple Plan, eller "All I Want For Christmas Is You" med My Chemical Romance, som också ligger stadigt på älsklingslistan.

Simple Plan - 78 dagar kvar, för övrigt! <3

Nykomlingar på min lista över favoritband - My Chemical Romance. Ångrar att jag inte upptäckte dem tidigare. Så mycket fin musik jag gått miste om!


14. Vilken är din favoritplats? Min säng, under en filt, på mitt stammis-café eller i min mosters soffa. Beror mer på vilka människor jag är med än var jag befinner mig, faktiskt.
15. Vilken plats föredrar du minst? Förmodligen min högstadieskola. Många dåliga erfarenheter från de korridorerna.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Förmodligen i en liten lägenhet någonstans tillsammans med en fet katt skrivandes på min senaste berättelse. Forever alone ^^
17. Vad skrämde dig om natten som barn? Åskan, eller om jag såg någon mystisk skugga ute i hallen. Och mardrömmar.
18. Vad fick dig verkligen att skratta sist? Förmodligen någonting vi pratade om igårkväll under middagen. Brukar alltid bli väldigt underliga konversationer när min familj äter. 
19. Hur stor är din säng? 1,20 meters mjuk underbarhet <3
20. Har du stationär eller bärbar dator? En liten pygmélaptop från skolan ^^
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Definitivt med kläder - fryser som fasen annars. Oftast pyjamasbyxor och en gammal, anskrämlig T-shirt. 
22. Hur många kuddar har du i din säng? Två - fast jag funderar på att skaffa några fler. MAN KAN INTE HA FÖR MÅNGA.
23. Hur många landskap har du bott i? Ett. *wooow*
24. Vilka städer har du bott i? Öhm... inga ^^ Bara i mitt lilla röda barndomshem ute i skogen.
25. Föredrar du strumpor eller barfota? Barfota - undvek att bära strumpor ända in i oktober. Att ta på sig strumpor är att erkänna att vintern har kommit. Och jag hatar vintern.
26. Är du social? Inte speciellt. Försöker bete mig som en normal människa och komma ut lite bland folk, och tycker det är ganska roligt också emellanåt. Reder dock bara ut att umgås med mycket folk under en längre period om det handlar om min familj. Andra människor blir jag tokig på efter ett tag. Har väl någon sorts eremit-gen, så jag gillar att vara ensam tillsammans med mina berättelser, TV:n och en filt. That's where I belong x) 
27. Vilken är din favoritglass? Päron - världens mest fantasilösa alternativ. Ja, och kokos, efter att jag åt det i Spanien :D 
28. Vilken är din favoritefterrätt? CHEESECAKE FTW! <3 29. Tycker du om kinamat?
Njaee... har väl inte ätit så mycket sånt direkt. Men kycklingwok är gott! xD
30. Tycker du om kaffe? Yikes! Nej!
31. Vad dricker du till frukost? Oftast ingenting alls, eller mjölk. 
32. Sover du på någon särskild sida? Brer ut mig som ett lågtryck över hela sängen, så... båda, skulle man väl kunna säga.
33. Kan du spela poker? Nej. Är sämst i hela världen på kortspel. Finns i sjön är min enda talang.
34. Tycker du om att mysa/kela? Beror än en gång på vilka människor det är. Men, ja, oftast. :D
35. Är du en beroendemänniska? Definitivt. Dock inte beroende av de "vanliga" sakerna som typ sprit, spel eller knark. Är istället sjukligt besatt av saker som Bones, Simple Plan och Billie Joe Armstrong. Fixerar mig lätt vid sådana grejor, och driver mina närstående helt galna genom att prata konstant om dem.

So many obsessions, so little time...

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Min hund Lina och min före detta kanin Goldie xD
37. Vill du ha barn? NEJ! Verkar bara kladdigt, dyrt och högljutt.
38. Kan du några andra språk än svenska? Änglish och lite franska. Ma grandmére est flambé!
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nope.
40. Föredrar du havet eller bassängen? Måste nog säga poolen, med undantag för sånt där varmt, turkost mysigt semesterhav :). 
41. Vad spenderar du mest pengar på? Fika, kläder och hästgrejor.

Vill ha en sån här!
42. Äger du dyrbara smycken? Eftersom jag köper de flesta själv, så näe. Men jag fick några halsband när jag konfirmerade mig som ser ganska dyra ut...
43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Bones, How I Met Your Mother, Wipeout, Not Going Out, Top Gear, allt som involverar Filip och Fredrik eller stand-up, The Big Bang Theory och i princip all brittisk humor.
44. Kan du rulla med tungan? Jajemen!
45. Vem är den roligaste människan du känner? Det var svårt. Känner en hel del...speciellt folk. Men det måste nog vara min familj, när vi alla är samlade och kan stissa upp varandra :D 
46. Sover du med gosedjur? Min enorma vita isbjörn mötte ett tragiskt öde i form av min katt Lakrits för några år sedan, och har legat halvtrasig vid min fotända fram tills mitt rum renoverades. R.I.P.
47. Vad har du för ringsignal? Någon tråkig standardsignal. Vill ha den jag hade på min förra mobil - signaturmelodin till Bones (hänvisar till fråga 35 ^^) 
48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Förmodligen. Mamma anser att det är omoraliskt att slänga pyttesmå strumpor (och så lever hon fortfarande på hoppet om att hon kommer få barnbarn som kan komma att behöva dem..) 
49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? En underlig glasfigur av en fågel som vi köpte på typ Kosta Boda eller nåt i den stilen. 
50. Flirtar du mycket? BWAHAHAHAHAAA! Definitivt inte. Skulle inte kunna vara flörtig om nån så dödshotade mig.
51. Kan du byta olja på bilen? Jag lärde mig precis hur vindrutetorkarna fungerar. Don't rush it.
52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Kör ungefär i samma hastighet som en halvblind pensionär, så nej.
53. Vilken var den senaste boken du läste? "Livet, Universum och Allting" av Douglas Adams. Ingår i "Liftarens Guide Till Galaxen"-serien. Bland de underligaste och underbaraste böckerna jag någonsin läst. Och jag har läst många.
54. Läser du någon dagstidning? Bläddrar igenom Nöje och serierna i BLT på morgnarna ibland.
55. Har du några husdjur? Några fördelar ska det ju finnas med att bo i skogen, så ja. Angloaraben Jam Session (Jamma), welshen Hera, mellanschnauzern Celine (Lina) och gatukorsnings-katten och byfånen Lakrits (Lucky) ^^
56. Dansar du i bilen? Om det är någon bra låt på radion. Så nä.
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Antaglien Mix Megapol när jag åkte med pappa imorse.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Tror det var en redovisning om Michelangelo som jag skulle göra i historian. 
59. När var du senast i kyrkan? Inte tillräckligt länge sen. Efter min ebarmligt tråkiga konfirmation har jag blivit övertygad ateist.
60. Är du lycklig? Det tror jag. Även fast alla högar med skolarbete och dryga människor som suger energi ur mig gör mig lite deppig ibland, så skrattar jag mycket och känner mig mycket mer som mig själv och hemmastadd än vad jag gjorde för typ ett år sedan. Att få slippa högstadiet gjorde mig nog mycket gott, så jag anser mig vara lycklig så länge jag slipper återvända dit.


Wow, det här tog mycket längre tid än vad jag hade väntat mig. Måste återvända till min skrivning innan dagen är slut! :o

Ha det!
/M

Kategori:

2012-01-29

Har haft fullt upp idag. Dagen inleddes med en lugn tur i skogen med Jamma och Hera (hästarna hade nog föredragit lite galopp, men det var så galet halt och brodd-löst att vi var tvugna att ta det lite lugnt), och efter det åkte jag och mamma in till stan och handlade det sista till mitt rum. När vi kom hem fikade vi lite med mormor (Susanne jobbade så hela gänget kunde inte komma...) och ägnade resten av kvällen åt att pussla ihop IKEA-möbler. Ställde in de flesta möblerna, och det blir SÅ SNYGGT! Det ser ut som något ur en inredningskatalog!

Tog en runda med hundarna (eftersom Susanne som sagt jobbade så passade vi Maja idag också) på kvällen, och fortsatte lära känna en ny bekanskap: Foxboro Hottubs.

Foxboro Hottubs är ett band som jag snubblade över på Spotify, och som visade sig vara helt SJUKT bra! Har lyssnat på deras skiva en miljon gånger sedan jag upptäckte dem i typ förrgår, och kommer nog aldrig att tröttna på dem. Deras musik är lite gammaldags rockig, med en massa elgitarrer och text som visserligen inte har världens rikaste innehåll, men som är glada, svängiga och fastnar på hjärnan.
Kollade upp deras biografi på Spotify (vilket jag brukar göra när jag fastnar för ett band eftersom jag gillar att veta lite om bakgrunden till allting), där det stod att man inte visste vilka det var som utgjorde Foxboro Hottubs. Det hade hållts hemligt.

Detta var dock inget mysterium för mig någon längre period. Faktiskt så tog det bara två verser på den första låten jag hörde, och så visste jag precis vilka det var som låg bakom bandet.


Jag kan känna igen Billie Joe Armstrongs fantastiska röst varsomhelst. Under hela min första lyssning satt jag och skakade på huvudet med ett litet leende, och tänkte "hur kan det här någonsin ha varit ett mysterium för någon? Vem som helst kan väl höra vem det är som sjunger?"
Okej, vem som helst som är en total Green Day-nörd, då. Men det hör inte hit.

Efter detta sökte jag runt lite på detta "mystiska" band, och då visade det sig att Spotify var dåligt uppdaterad: Det fanns fler människor än jag som känt igen den unika rösten i låtarna, och till sist hade Green Day bekräftat att det var de som var Foxboro Hottubs - big surprise!
Bandet hade fötts en kväll när de efter lite för många flaskor vin hade knallat ner i studion och bara spelat in en massa låtar för skojs skull.
De är helt awesome till och med när de inte anstränger sig. Ett bra betyg på ett band, anser jag.

Men Foxboro Hottubs och Green Day är väldigt, väldigt olika. Som Billie Joe Armstrong sa (och ja, jag är medveten om att jag tjatar om honom för mycket, men jag skriver om allt som pågår i mitt huvud, och sanningen att säga så tar mr. Armstrong upp en stor del av det):

"Den enda likheten mellan Foxboro Hottubs och Green Day är att det är samma band."

Och det är väldigt sant. Visserligen är det samma bandmedlemmar, men det är en helt annan musikstil. Foxboro Hottubs lägger mer energi på glad, rockig, impulsiv musik än vad de gör på texter, medan Green Day skriver bättre texter och har lite mindre glad musik (de har såklart mer uppåt låtar ibland, men överlag är de inte lika energisprudlande som deras alteregon är).

Båda versionerna av de här tre killarna är dock helt underbara, så jag rekommenderar alla som råkat fastna här i mitt snurriga bloggträsk att gå och lyssna på Foxboro Hottubs (och Green Day också, såklart - det är en synd att missa dem!). Mina personliga favoriter är "Alligator", "The Pedestrian" och "Mother Mary", ungefär i den ordningen.

Så, bra jobbat Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt och Tré Cool - ni har lyckats snärja mig än en gång!BJ Armstrong, Tré Cool och Mike Dirnt i sin Foxboro Hottubs-kostym <3


Green Day as we know them. Och BTW - JAG VILL HA DEN ELGITARREN!
Har haft den här postern uppsatt på min garderob det senaste året eller så, och tänker det varenda gång. SÅ SNYGG!Så, imorgon börjar arbetslivsveckan på Suss' jobb. Får se hur detta slutar! :)

Avslutar med ett litet citat från Foxboro Hottubs' "The Pedestrian" (såklart):

It don't take a genius to be an idiot
It don't take a jesus to save my soul
When it's my time then it's my time to go

GÅ OCH LYSSNA PÅ DEM NURÅ! xD

/M


Kategori: