There is a light that never goes out

Var här på lunchrasten idag. Åt thaimat på mitt favorithak i Camden Lock som jag brukar göra när jag har skift i Camden. Kom dock rätt snabbt ihåg att det var lördag och helt smockfullt med turister överallt och ångrade alltihop. Kom till sist fram till den lilla kiosken med bästa kycklingnudlarna (och hon som jobbar där kallar alla 'darling' SÅN CUSTOMER SERVICE GILLAR VI) och åt sittande på en trappa ner mot Stables Market och spanade på folk och hade en glad liten boll i själen över hur jag varit där och turistat så mycket och nu BOR jag här. Rättså awesome, faktiskt.


Anyhow. Jobbade 10-19 och lyssnade på The Smiths och Elvis hela dagen tillsammans med det lilla gänget hipsterkillar som jobbar där (mycket trevligt måste jag säga). Var rätt trött efter gårdagens långa pratstund med Nonta och Michael, och hade världens huvudvärk så var väl inte på topp rent fysiskt, men ändå. Slutade när det blivit mörkt, gick inom Sainsbury's och handlade lite mat (har levt uteslutande på rostbröd och banan i en vecka jag var tvungen att ha NÅNTING annat). Har mina egna Shreddies nu, vilket gjorde mig oproportionerligt exalterad (bästa flingorna EVER ju). Mötte Michael i dörren som skulle ut på puben, sa hej-hejdå, åt en skål Shreddies med oproportionerligt mycket socker på (var mer socker än mjölk i wish i was kidding), och begravde mig sedan framför laptopen och De Vinglösa. Nanowrimo är ju slut den sista november, så då måste jag ju vara klar. Skrev som en idiot i flera timmar, och gissa vad?


JAG ÄR KLAR. I MADE IT. Jag klarade Nanowrimo !!!!


Är fortfarande inte klar med berättelsen helt (har inte ens börjat på slutstriden meh), men de 50 000 orden finns där nu. Kan inte fatta att jag lyckades få ner 100 sidor text på en månad - en månad som jag dessutom jobbat heltid, krabbat med lägenhet och bara försökt bygga upp nån sorts liv i ett helt främmande land. Det är faktiskt rättså goddamn coolt. Är stolt över mig själv, faktiskt.


Har i ärlighetens namn inte varit mycket mer än så. Har flyttat mina kläder från resväskan till byrån jag fick låna av Nonta (JAG LEVER INTE UR EN RESVÄSKA LÄNGRE TACK GODE GUD), anmält mig till att bli blodgivare (är sÅ taggad ahhh), och skrivit medan jag lyssnat på hur Nonta spelat gitarr och sjungit i sitt rum som från nån fin indiefilm.

Så, ja. Övervägde att se på The Mighty Boosh eller The Young Ones eftersom jag har mina boxset med mig (och har inget bättre för mig eftersom vi inte får wifi i lägenheten förrän runt den 11:e december wOHO), men jag vetefan. Tror bara jag ska sova nu. 

Har varit en väldigt, väldigt lång vecka.

So boycott love, detox just to retox


TITTA VEM SOM FÅTT SIN FÖRSTA MÖBEL

Egentligen är den inte min utan Nontas som jag fick låna eftersom hon hade fler än hon visste vad hon skulle göra med, men ändå. Har äntligen nåt tillfälligt att ha mina kläder/prylar i !!!
Blev genast asmycket mer hemtrevligt bara så fort den ställdes dit. Galet.


Anyhow. Idag har oavsett varit en bra dag. Jobbade i Waterloo och fick återse Manuela (som jag bara jobbat med en gång men klickat asbra med), lyckades byta bort mitt arbetspass på torsdag så jag kan vara hemma och ta emot IKEA-leveransen av mina möbler, och vi hade en jättestor leverans och massor att göra och alla sa innuendos och det var bara allmänt trevlig och underhållande stämning hela tiden (min chef har för övrigt sällat sig till den lilla klubb som tidigare bara bestått av Liam med folk som ger mig smeknamn - han har for reasons unknown börjat kalla mig Moa Boa nästan alltid - han inleder till och med mejl med det - och jag vet inte varför men det är ganska endearing och jag gillar det mer än jag är helt villig att erkänna tror jag).

På hemvägen stannade jag till på Argos och köpte en soptunna till badrummet, och kom sedan hem, åt kvällsmat, skrev lite men inte tillräckligt på De Vinglösa och pratade med päronen i telefon i tre kvart (en månad kvar tills jag kommer hem för övrigt och jag ser så mycket fram emot att få krama alla och känna hemmalukten och ÅÅHHH). Vid halvelvadraget nånting kom Nonta hem och vi pratade en liten stund innan Michael också kom hem (han flyttade in igår och vi har seriöst lyckats missa varandra i ett helt dygn HUR). 

Vi hamnade i alla fall somehow i köket, där Nonta diskade våra nya kökstillbehör och jag och Michael satt i fönstret och hejade på, basically. Vi pratade om hur vi ska inreda lägenheten (aka ett shitton av plantor och fairylights ÖVERALLT), politik, internet, rasism, drag queens (Michael är tydligen ett massivt fan av Eddie Izzard - we will get along beautifully), universitet, att växa upp, matlagning, festande, konstiga rumskompisar och allt däremellan. De är så sjukt intelligenta och intressanta och roliga, de där människorna jag numera bor med. När de fick reda på att jag inte ska hem över jul föreslog de genast att vi skulle ha en minijul i lägenheten innan de åkte. ALLTSÅ.

Pratade och pratade och fick aldrig slut på saker att säga, och så till sist ställde vi in allting i köksskåpen, diskuterade vilken sorts köksstolar som är mest taktiskt att köpa, och så var klockan halv tre på morgonen och jag kom på att jag ska jobba imorgon och fick bråttom till sängen.

Kommer vara trött som ett as imorrn, men det är det fanimig värt. Fy tusan vilka fina människor de är.

I laughed the loudest, who'd have known

Sovplatsuppdatering: Syns inte så mycket skillnad, men tro mig, det är det. Köpte mig till sist en luftmadrass innan jobbet, och har ägnat en del av kvällen åt att blåsa upp den med ren och skär lungkraft (pump = dyrt). Är fortfarande lite snurrig men nu jäklar anamma börjar det nästan bli mysigt här i min sovhörna (kommer dock bli ännu bättre när de riktiga möblerna kommer - har redan börjat planera hur allt ska möbleras och ÅHHH JAG ÄR SÅ TAGGAD). 


Anyhow. Hade ännu ett stängningspass på jobbet - steg upp vid nio, åt rostbröd till frukost (vår brödrost är en jäkla superhjälte btw - brödet går från fruset till bränt på typ en halv minut) och tog min första dusch i lägenheten (och rakade benen med raklödder menat för killar eftersom det var billigast och eh ja det var en       upplevelse), tog bussen ett par stationer till Camden Town och handlade min luftmadrass, och åkte sedan till jobbet med tio minuter till godo. Najs.


Vi var bara tre pers på jobbet eftersom Graham var sjuk, så det var ganska mycket att göra hela tiden, vilket var trevligt. Jag stod mest bakom kassan och multitaskade som bara den och gjorde knappt fel alls (förutom när jag råkade ta sönder iPoden som spelade musik i affären whOOPS). Stängde med Joakim - aka min chef - för första gången, och vi underhöll oss med att prata om skillnaderna mellan London och Sverige, om alla galningar man träffat här, samt diskuterade vilken sorts vägg som skulle vara bäst att vara om man återföddes som en vägg (lång historia). Skrattade så
jag grät flera gånger och det var trevligt att få prata svenska en stund, även fast vi både hade lite problem med det (svenskan försvinner SÅ JÄKLA SNABBT shit alltså). Jag menar innan jag gick sa Joakim "jag kanske är på tid imorgon" och jag bara ".....?" och så var vi tysta en lång stund och så sa han "heter det tid eller i tid?", och det tog mig seriöst en liten stund att veta. Eh ja. Modersmål försvinner tydligen lättare än man kan tro.


Nu är jag i alla fall hemma igen och vilar ut efter luftmadrassblåsningen. Passade på att städa lite i mitt rum också eftersom det blivit otroligt katastrofartat på väldigt kort tid. Är inte så jättekul att städa när man inte har nånstans att göra av allting, men ändå. Nu ser det lite finare ut, i alla fall.

Planerna för resten av kvällen är i alla fall att äta kvällsmat och skriva. Typ. Tills wifiet blir installerat (GISSA VEM SOM HAR HÖGHASTIGHETSFIBER REDAN INSTALLERAT I LÄGENHETEN WHADDUP) finns det inte direkt mycket mer att sysselsätta sig med. Might as well vara lite kreativ.