30 januari 2012

2012-01-30

Underbar start på arbetslivsveckan idag. Var på Susanne's jobb i typ två timmar på en lite lagom "introduktion", fick sedan skjuts hem så jag var hemma vid typ halv 11, och gick då ut och tränade lite dressyr på pållen. Det gick svinbra! När jag hade mjukat upp henne lite och gjort lite lösgörande grejor, så gick hon helt sjukt snyggt i form utan att jag knappt behövde göra något. Man kunde riktigt känna hur hela hennes rygg bara buktade upp sig. Så fin hon är, min lilla sötnos ^^ Dock var hon helt slut efteråt, så nu blir det nog vila för henne tills på onsdag när det är träning i ridhuset :)


Jam Session, min (nästan) egna angloarabiska pärla <3


Nej, nu tycker jag att det är dags för en LISTA! Snodde den från någon blogg som jag har glömt bort, så om ni skulle se den någon annanstans, så är det inte direkt... underligt. ^^ Anyways:

1. Hur gammal är du om 5 år? MATTE NÄR MAN ÄR LEDIG?? WTF?! Men typ 22, antar jag xD
2. Vem tillbringade du minst två timmar med idag? Elin, som har hållt mig sällskap i både stallet och i soffan ^^
3. Hur lång är du? Någonstans runt 170, tror jag.
4. Vilken är den senaste filmen du sett? Om man inte räknar med "Hidalgo" som jag kollar på just nu, så är det nog "Invention of Lying" med Ricky Gervais - som var förvånande bra och nog åker upp på min favoritfilmslista :) 
5. Vem ringde du senast? Det vete fan... Elin, tror jag.
6. Vem ringde dig senast? Elin också. Verkar som om min syster är den enda jag kommunicerar med.
7. Hur löd det senaste sms:et du fick? "Ok" från mamma. Spännande! :o
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Sms:a. Suger på att prata i telefon. Är världens tråkigaste, entonigaste människa.
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta sedan typ -93 - still going strong ^^
10. När såg du senast din mamma? I morse vid typ 05.45, när hon kom in och sa hejdå innan hon drog till Schweiz på jobb. Snyft.
11. Vilken ögonfärg har du? Blå, typ. Mer eller mindre i olika ljus.
12. När vaknade du idag? 05.30 - min tur att fodra hästarna.
13. Vilken är din favoritjulsång? "My Christmas List" med de eviga älsklingarna Simple Plan, eller "All I Want For Christmas Is You" med My Chemical Romance, som också ligger stadigt på älsklingslistan.

Simple Plan - 78 dagar kvar, för övrigt! <3

Nykomlingar på min lista över favoritband - My Chemical Romance. Ångrar att jag inte upptäckte dem tidigare. Så mycket fin musik jag gått miste om!


14. Vilken är din favoritplats? Min säng, under en filt, på mitt stammis-café eller i min mosters soffa. Beror mer på vilka människor jag är med än var jag befinner mig, faktiskt.
15. Vilken plats föredrar du minst? Förmodligen min högstadieskola. Många dåliga erfarenheter från de korridorerna.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Förmodligen i en liten lägenhet någonstans tillsammans med en fet katt skrivandes på min senaste berättelse. Forever alone ^^
17. Vad skrämde dig om natten som barn? Åskan, eller om jag såg någon mystisk skugga ute i hallen. Och mardrömmar.
18. Vad fick dig verkligen att skratta sist? Förmodligen någonting vi pratade om igårkväll under middagen. Brukar alltid bli väldigt underliga konversationer när min familj äter. 
19. Hur stor är din säng? 1,20 meters mjuk underbarhet <3
20. Har du stationär eller bärbar dator? En liten pygmélaptop från skolan ^^
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Definitivt med kläder - fryser som fasen annars. Oftast pyjamasbyxor och en gammal, anskrämlig T-shirt. 
22. Hur många kuddar har du i din säng? Två - fast jag funderar på att skaffa några fler. MAN KAN INTE HA FÖR MÅNGA.
23. Hur många landskap har du bott i? Ett. *wooow*
24. Vilka städer har du bott i? Öhm... inga ^^ Bara i mitt lilla röda barndomshem ute i skogen.
25. Föredrar du strumpor eller barfota? Barfota - undvek att bära strumpor ända in i oktober. Att ta på sig strumpor är att erkänna att vintern har kommit. Och jag hatar vintern.
26. Är du social? Inte speciellt. Försöker bete mig som en normal människa och komma ut lite bland folk, och tycker det är ganska roligt också emellanåt. Reder dock bara ut att umgås med mycket folk under en längre period om det handlar om min familj. Andra människor blir jag tokig på efter ett tag. Har väl någon sorts eremit-gen, så jag gillar att vara ensam tillsammans med mina berättelser, TV:n och en filt. That's where I belong x) 
27. Vilken är din favoritglass? Päron - världens mest fantasilösa alternativ. Ja, och kokos, efter att jag åt det i Spanien :D 
28. Vilken är din favoritefterrätt? CHEESECAKE FTW! <3 



29. Tycker du om kinamat?
Njaee... har väl inte ätit så mycket sånt direkt. Men kycklingwok är gott! xD
30. Tycker du om kaffe? Yikes! Nej!
31. Vad dricker du till frukost? Oftast ingenting alls, eller mjölk. 
32. Sover du på någon särskild sida? Brer ut mig som ett lågtryck över hela sängen, så... båda, skulle man väl kunna säga.
33. Kan du spela poker? Nej. Är sämst i hela världen på kortspel. Finns i sjön är min enda talang.
34. Tycker du om att mysa/kela? Beror än en gång på vilka människor det är. Men, ja, oftast. :D
35. Är du en beroendemänniska? Definitivt. Dock inte beroende av de "vanliga" sakerna som typ sprit, spel eller knark. Är istället sjukligt besatt av saker som Bones, Simple Plan och Billie Joe Armstrong. Fixerar mig lätt vid sådana grejor, och driver mina närstående helt galna genom att prata konstant om dem.

So many obsessions, so little time...

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Min hund Lina och min före detta kanin Goldie xD
37. Vill du ha barn? NEJ! Verkar bara kladdigt, dyrt och högljutt.
38. Kan du några andra språk än svenska? Änglish och lite franska. Ma grandmére est flambé!
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nope.
40. Föredrar du havet eller bassängen? Måste nog säga poolen, med undantag för sånt där varmt, turkost mysigt semesterhav :). 
41. Vad spenderar du mest pengar på? Fika, kläder och hästgrejor.

Vill ha en sån här!




42. Äger du dyrbara smycken? Eftersom jag köper de flesta själv, så näe. Men jag fick några halsband när jag konfirmerade mig som ser ganska dyra ut...
43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Bones, How I Met Your Mother, Wipeout, Not Going Out, Top Gear, allt som involverar Filip och Fredrik eller stand-up, The Big Bang Theory och i princip all brittisk humor.
44. Kan du rulla med tungan? Jajemen!
45. Vem är den roligaste människan du känner? Det var svårt. Känner en hel del...speciellt folk. Men det måste nog vara min familj, när vi alla är samlade och kan stissa upp varandra :D 
46. Sover du med gosedjur? Min enorma vita isbjörn mötte ett tragiskt öde i form av min katt Lakrits för några år sedan, och har legat halvtrasig vid min fotända fram tills mitt rum renoverades. R.I.P.
47. Vad har du för ringsignal? Någon tråkig standardsignal. Vill ha den jag hade på min förra mobil - signaturmelodin till Bones (hänvisar till fråga 35 ^^) 
48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Förmodligen. Mamma anser att det är omoraliskt att slänga pyttesmå strumpor (och så lever hon fortfarande på hoppet om att hon kommer få barnbarn som kan komma att behöva dem..) 
49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? En underlig glasfigur av en fågel som vi köpte på typ Kosta Boda eller nåt i den stilen. 
50. Flirtar du mycket? BWAHAHAHAHAAA! Definitivt inte. Skulle inte kunna vara flörtig om nån så dödshotade mig.
51. Kan du byta olja på bilen? Jag lärde mig precis hur vindrutetorkarna fungerar. Don't rush it.
52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Kör ungefär i samma hastighet som en halvblind pensionär, så nej.
53. Vilken var den senaste boken du läste? "Livet, Universum och Allting" av Douglas Adams. Ingår i "Liftarens Guide Till Galaxen"-serien. Bland de underligaste och underbaraste böckerna jag någonsin läst. Och jag har läst många.




54. Läser du någon dagstidning? Bläddrar igenom Nöje och serierna i BLT på morgnarna ibland.
55. Har du några husdjur? Några fördelar ska det ju finnas med att bo i skogen, så ja. Angloaraben Jam Session (Jamma), welshen Hera, mellanschnauzern Celine (Lina) och gatukorsnings-katten och byfånen Lakrits (Lucky) ^^
56. Dansar du i bilen? Om det är någon bra låt på radion. Så nä.
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Antaglien Mix Megapol när jag åkte med pappa imorse.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Tror det var en redovisning om Michelangelo som jag skulle göra i historian. 
59. När var du senast i kyrkan? Inte tillräckligt länge sen. Efter min ebarmligt tråkiga konfirmation har jag blivit övertygad ateist.
60. Är du lycklig? Det tror jag. Även fast alla högar med skolarbete och dryga människor som suger energi ur mig gör mig lite deppig ibland, så skrattar jag mycket och känner mig mycket mer som mig själv och hemmastadd än vad jag gjorde för typ ett år sedan. Att få slippa högstadiet gjorde mig nog mycket gott, så jag anser mig vara lycklig så länge jag slipper återvända dit.


Wow, det här tog mycket längre tid än vad jag hade väntat mig. Måste återvända till min skrivning innan dagen är slut! :o

Ha det!
/M

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress